Barcelona tiedotti verkkosivuillaan, että Aitor Cantalapiedran sopimus on purettu. 19-vuotias hyökkääjä siirtyi Barcan organisaatioon kesälllä 2014. Pääosin Cantalapiedra pelasi Barcelona B:ssä. Hän debytoi edustusjoukkueessa viime lokakuussa pelatussa Copa del Rey -ottelussa. Cantalapiedra jatkaa uraansa Villarrealin B-joukkueessa.

Cantalapiedran sopimuksen purku ei ole suinkaan ensimmäinen liike Barcelonan B-joukkueen osalta. Heti kun Fifan langettama siirtokielto vuodenvaihteessa päättyi, Barcelona on myllertänyt reserviryhmäänsä oikein huolella.

Potku-urakka alkoi pari viikkoa sitten, kun Barca myi lupaavan Alex Grimaldon pilkkahintaan (1,5 miljoonaa euroa) Benficaan (uutinen). Viikko sitten seura tiedotti purkaneensa maalivahti Fabrice Ondoan, 20, ja keskikenttäpelaaja Pol Calvetin, 21, sopimukset. Ondoa kuului Barcelonan organisaatioon vuodesta 2009 ja Calvet vuodesta 2007. Kumpikaan ei pelannut päässyt pelaamaan edustusjoukkueessa.

Kolmikon lisäksi CatRadio uutisoi, että Joan Campinsin, 20, Macky Bagnackin, 20, David Babunskin, 21, ja Lionel Enguenen, 20, sopimukset olisi eilen purettu. Tätä tietoa Barcelona ei ole toistaiseksi vahvistanut.

Myyntejä ja sopimusten purkuja on tehty, jotta joukkueeseen mahtuisi uusia pelaajia tilalle. Tammikuussa on tuotu sisään jo seitsemän uutta pelaajaa. Sevillan kakkosjoukkueesta hankittiin vasen pakki Moisés Delgado, Cornellàsta keskikenttäpelaaja Xemi, Almería B:stä hyökkääjä Dani Romera ja Fluminensesta hyökkäävä pelaaja Robert Goncalves. Jälkimmäinen pelaa loppukauden lainalla, mutta sopimukseen kuuluu osto-optio. Gimnàsticista lainattiin puolestaan puolustava keskikenttäpelaaja Fali, jonka sopimukseen ei kuulu osto-optiota.

Hyökkääjä Sergi Guardiolakin ehti jo allekirjoittaa sopimuksen Barcelonan kanssa, mutta hänet erotettiin välittömästi seuraa haukkuneiden twiittien takia (uutinen). Maalivahti Jokin Ezkieta hankittiin viime kesänä Osasunan kakkosjoukkueesta, mutta hänet saatiin siirtokiellon takia rekisteröityä vasta tammikuussa. Lisäksi omista junioreista on vuodenvaihteen jälkeen nostettu virallisesti B-joukkueeseen Carles Aleñá.

Toimittajan sana

Miksi näin paljon muutoksia? Syy on yksinkertainen. Barcelona haluaa kakkosjoukkueensa Segundaan, jotta hyppäys reserveistä ykkösjoukkueeseen ei olisi kovin iso. Tällä hetkellä seuran tilanne on tässä suhteessa huono. Viime kauden päätteeksi Segundasta pudonnut Barca B on omassa Segunda B -lohkossaan kolmanneksi viimeisenä eli putoajan paikalla. Seurassa ollaan valmiita tekemään suuria muutoksia, jotta B-joukkue ei putoaisi taas sarjaporrasta alemmas.