Ehkä ihan hyvä, että nyt ei hetkeen pelata Barcelonan paikallispeliä. Sen verran vahvasti Barcelonan ja Espanyolin seurayhteisöjen väliset tunteet ehtivät leimahtaa Copa del Reyn neljännesvälierissä.

Viikko sitten pelatussa ensimmäisessä osaottelussa jaettiin kaksi punaista ja kaksi varoitusta. Espanyol-maalivahti Pau López talloi Lionel Messin säären päälle, ja Luis Suárez sai pelaajatunnelissa tapahtuneesta provosoinnista kahden ottelun pelikiellon.

Keskiviikkona pelattu toinen osaottelu näytti alkuun rauhallisemmalta. Varoituksia jaettiin vain seitsemän, eikä ketään passitettu aikaiseen suihkuun. Kun katsotaan vähän tarkemmin, rumia otteita ja eleitä nähtiin jälleen.

Messiä rapattiin muutamaan otteeseen oikein huolella. Ikävin tilanne nähtiin Barcan maalilla. Marc-André ter Stegen ehti juuri antaa pitkän avauksen, kun Espanyol-hyökkääjä Felipe Caicedo taklasi häntä pimeästä kulmasta päähän.

Katsomon puolella mentiin hyvän maun rajan yli. Se oli odotettua, että Espanyolin seurayhteisön kokoa pilkanneelle Gerard Piquélle buuattaisiin. Ikävää oli se, että mukaan vedettiin myös Piquén perhe. Katsomossa näkyi lakanoita, joissa luki: ”Shakira on kaikkien” ja ”Antonio de la Rua, kaikki alkoi sinusta”.

El Partidazo de COPE

@partidazocope
Pancartas en Cornellá: "Shakira es de todos" / "Antonio de la Rua, contigo empezó todo" (vía @xaviriera).

De la Rua on on Shakiran entinen mies. Iskulauseen sanamuoto viittaa Piquén viimevuotiseen lausuntoon. Piqué pilkkasi Real Madridia sanoen ”Kevin Roldán, kaikki alkoi sinusta”. Roldán esiintyi vajaa vuosi sitten Cristiano Ronaldon syntymäpäiväjuhlissa, joiden ajankohta tuomittiin tuolloin madridilaislehdistössä. Espanyol-kannattajan lakanatekstin uskotaan puolestaan viitanneen siihen, että de la Rua olisi Piquén ja Shakiran lapsen, Milanin, isä.

Kolmannessa lakanassa luki: ”Pau, sinun jalkasi näyttää meille tien”. Tekstissä viitattiin ensimmäisen osaottelun vahingoittamisyritykseen. Eikä tässäkään vielä kaikki. Eräs kannattaja otti stadionille mukaan nuoren porsaan pään. Vuosien takaisesta Luis Figo -tapauksesta innostuneena kannattajan aikomuksena oli ilmeisesti heittää pää kentälle, mikäli Piqué vaihdettaisiin sisään. Sinänsä fiksua Luis Enriqueltä, että Piqué pysyi koko ottelun penkillä.

LaTdT

@LaTdT
FOTOS. Un aficionat de l'Espanyol s'ha presentat amb un cap de porc a Cornellà - El Prat.

Mainitaan vielä lopuksi eräs tapahtuma kentältä. Espanyolin toppari Álvaro González yritti horjuttaa Messiä henkisesti sanomalla:

– Olet todella lyhyt.

Messi vastasi:

– Olet todella huono.

LaTdT

@LaTdT
La discussió entre Álvaro i Messi al terreny de joc.
Álvaro: “Eres muy bajito”
Messi: “Y tu muy malo.”
(via @xavicampos)