Eibar on tehnyt tammikuun ensimmäisen siirtonsa pelaajamarkkinoilla. Seura tiedotti verkkosivuillaan hankkineensa Gonzalo Escalanten pysyvästi Cataniasta. Sopimus ulottuu kesään 2020. Transfermarktin mukaan Eibar maksaa pelaajasta miljoonan euron siirtokorvauksen. Jos tieto pitää paikkansa, kyseessä on Eibarin ennätyskauppa.

Escalante on Eibarille tuttu pelaaja. Keskikentän pohjalla tai keskustassa operoiva Escalante pelasi kuluvan kauden ensimmäisen puoliskon Eibarissa lainalla. 22-vuotias argentiinalainen on ollut kierroksesta yksi lähtien baskijoukkueen parhaimmistoa. Escalante on pelannut kahta vaille kaikissa Eibarin liigaotteluissa.

Toimittajan sana

Erinomainen hankinta. Pelaajien paremmuutta tilastollisesti mittaavan Whoscored-sivuston mukaan Escalante on ollut tällä kaudella Eibarin paras pelaaja. Eikä ihme. Escalante taklaa eniten, blokkaa eniten laukauksia, haastaa pallollisena eniten ja syöttää Eibarin pelaajista toiseksi eniten ottelua kohden. Suurin haaste on Escalanten suuri rikkeiden ja varoitusten määrä. Kautta on pelattu puolet ja nuorukainen on istunut 10 varoituksen takia jo kahdesti pelikiellossa. Näiden faktojen valossa ei liene kovin suuri yllätys, että Escalante ei pelaa myöskään keskiviikon Copa del Rey -ottelussa viimeviikkoisen suoran punaisen takia.