Valitsemme kuukausittain La Ligan tähdistöjoukkueen. Joulukuussa Real Madridin yksittäiset pelaajat (etenkin hyökkäyspään pelaajat) takoivat sen verran kovia tehoja, että joulukuun tähdistön peliasu on hyvin valkoinen. Joukkue on muodossa 3-3-2-2. Pelaajan nimen jälkeen suluissa oleva luku kertoo, kuinka monta kertaa kyseinen pelaaja on valittu tällä kaudella kuukauden joukkueisiin.

Maalivahti

Carlos Kameni, Málaga (2)

Joulukuussa Kamenin Málaga pelasi neljä ottelua ja päästi vain yhden maalin. Kamenille kirjattiin kahdeksan torjuntaa. Korkeista palloista Kameni onnistui poimimaan jokaisen. Kliseisesti sanoen: Kameni antoi joulukuussa Málagalle jokaisessa ottelussa mahdollisuuden voittaa.

FC Barcelona v Malaga CF - Liga BBVA
Kuva: Getty Images.

Puolustajat

Diego Godín, Atlético Madrid (2)

Godínin kohdalle voisi laittaa ihan saman tekstin kuin kuukausi sitten. Atlético on jatkanut tasaisen hyvää pelaamista, jossa puolustuksen pitävyys on ollut asia numero yksi. Puolustusta on johtanut nimenomaan Godín. Joulukuussa 47 suoraa puolustustekoa (syötönkatkot, blokatut laukaukset, puretut pallot vaara-alueelta) – toiseksi eniten La Ligan pelaajista. Mutta ennen kaikkea: kolme voittoa, yksi tappio ja vain kaksi päästettyä maalia.

Club Atletico de Madrid v Levante UD - La Liga
Kuva: Getty Images.

Pepe, Real Madrid (1)

Real Madrid sinänsä päästi joulukuussa melko paljon maaleja. Neljässä pelissä omiin meni viisi osumaa. Siitä huolimatta nostimme Pepen joulukuun tähdistöön. Portugalilaistoppari antoi syötöt omille 87-prosenttisesti, ylipäätään syötti puolustajista eniten ja voitti pääpallonsa hurjalla, 82 prosentin tehokkuudella.

Real Madrid CF v Juventus - UEFA Champions League
Kuva: Getty Images.

Alejandro Arribas, Deportivo La Coruña (1)

Deportivo La Coruña pelasi erinomaisen joulukuun. Joukkue voitti Las Palmasin ja Eibarin päästämättä maaliakaan. Vaikeistakin peleistä Barcelonaa ja Sevillaa vastaan Depor lähti pois piste taskussaan. Yksittäisistä pelaajista Arribas nousi vuoden viimeisissä peleissä esiin. Eniten suoria puolustustekoja (49) koko sarjassa ja 67-prosenttisesti voitetut pääpallokamppailut.

CA Osasuna v Villarreal CF - La Liga
Kuva: Getty Images.

Keskikenttäpelaajat

Bruno Soriano, Villarreal (1)

Kapteeni on ollut jälleen hyvin tärkeä osa Villarrealin hyvää kautta. Keltaisen sukellusveneen otteluohjelma oli tammikuussa vaikea, mutta joukkue selviytyi erinomaisesti. Villarreal voitti Rayo Vallecanon, Real Madridin, Real Sociedadin ja Valencian. Jälkimmäisessä pelissä Bruno iski voittomaalin. Tuttuun tyyliin Bruno oli joulukuussakin tärkeä hahmo sekä Villarrealin pallollisessa että pallottomassa pelissä.

Villareal v Bayer Leverkusen - UEFA Europa League
Kuva: Getty Images.

Ivan Rakitic, Barcelona (1)

Barcelonalla oli joulukuun otteluissa jonkin verran ongelmia, mutta Rakitic pelasi tähdistöön oikeuttavalla tasolla. Kolmessa ottelussa 199 syöttöä, joista 91 prosenttia omilla. Lisäksi yksi maali ja kuusi syötönkatkoa.

getty_RakiticIvanNeymar20150606
Kuva: Getty Images.

James Rodríguez, Real Madrid (2)

Siinä missä Bale loi joulukuun otteluissa 14 maalipaikkaa, James loi vielä yhden enemmän. Kukaan muu ei La Ligassa yltänyt samaan. 15 luodusta maalipaikasta kolme johti maalisyöttöön. Kaiken kaikkiaan James syötti joulukuun otteluissa 247 kertaa. Hyökkäävään rooliin suhteutettuna syöttöjen onnistumisprosentti 88 on komea.

Real Madrid CF v RCD Espanyol - La Liga
Kuva: Getty Images.

Hyökkääjät

Gareth Bale, Real Madrid (2)

Bale takoi joulukuun neljässä ottelussa viisi maalia ja antoi kolme maalisyöttöä. Toki tehoista 4+1 tuli 10-2-voitossa Rayo Vallecanosta, mutta silti. Bale loi joulukuun peleissä 14 maalipaikkaa ja laukoi itse 18 kertaa.

International Champions Cup 2014 - FC Internazionale v Real Madrid
Kuva: Getty Images.

Karim Benzema, Real Madrid (1)

Benzema saa vähän väliä kritiikkiä, mutta tehoja tulee siitä huolimatta. Getafea vastaan kaksi maalia ja Rayo-pelissä hattutemppu. Benzema on tällä kaudella pelannut 13 liigaottelua ja tehnyt 12 maalia. Luulisi kritiikin hiljenevän näillä tehoilla.

Getafe CF v Real Madrid CF - La Liga
Kuva: Getty Images.

Lucas Pérez, Deportivo La Coruña (1)

Lopultakin sensaatiomaista kautta pelaava Lucas mahtuu tähdistöön. Deporin joulukuun ohjelma oli hankala, mutta Lucas jatkoi vahvoja esityksiään. 1-1-tasapelissä Sevillaa vastaan maali, 2-2-tasapelissä Barcelonaa vastaan maali ja maalisyöttö, Eibaria vastaan voittomaali. Joulukuussa Lucas loi La Ligassa toiseksi eniten maalipaikkoja (9). Koko kauden osalta tehot näyttävät lukemia 12+3.

<> at Estadio Teresa Rivero on September 14, 2015 in Madrid, Spain.
Kuva: Getty Images.

Cristiano Ronaldo, Real Madrid (1)

Lucasin tavoin on lopultakin aika valita myös Cristiano Ronaldo kuukauden tähdistöön. Joulukuun liigaotteluissa portugalilainen viimeisteli viisi maalia ja antoi kaksi maalin johtanutta syöttöä. Kaiken kaikkiaan Ronaldo on La Ligan pistepörssissä toisena tehoin 14+5. Ronaldon rooli on viime vuosina muuttunut, mutta vielä ei kannata puhua mistään laskusuunnasta.

getty_RonaldoCristiano20150310
Kuva: Getty Images.

Valmentaja

Javi Gracia, Málaga (1)

Málagan alkukausi oli hyvin synkkä. Joukkue hävisi ja pelasi välillä tasan, muttei voittanut juuri mitään tai ketään. Sitten marraskuu vaihtui joulukuuksi. Tuloksena yksi tasapeli ja kolme voittoa. Yhden maalin voittoja tietysti. Ei Málaga edelleenkään mitään railakasta hyökkäyspeliä ole esittänyt. 13 tehtyä maalia 18 ottelussa ei ole paljon, mutta nyt on tullut voittoja. Ja yhtäkkiä Málaga on kivunnut sarjataulukossa kellarikerroksesta keskikastiin.

GELSENKIRCHEN, GERMANY - AUGUST 03: Head coach Javi Gracia of Malaga issues instructions during the match between FC Malaga and West Ham United as part of the Schalke 04 Cup Day at Veltins-Arena on August 3, 2014 in Gelsenkirchen, Germany.  (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Kuva: Getty Images.

Aiemmat kuukauden tähdistöjoukkueet

Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu