Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Segundan, maailmaan. Segundassa on nyt pelattu 18 kierrosta.

Kärkijoukkue vaihtui

Viimeinen kierros ennen joulutaukoa muutti tilanteen Segundan kärjessä. Córdoba hävisi ja putosi toiseksi. Tasapisteisiin ja paremman maalieron ansiosta kärkeen nousi Deportivo Alavés. Ei Alavésinkaan maaliero (+6) erityisen hyvä ole, mutta joukkue on onnistunut napsimaan tasaisesti yhden maalin voittoja. Vuonna 1921 perustettu baskiseura pelasi Espanjan pääsarjassa viisi vuotta putkeen kausina 1998-03. Kaudella 1999-00 joukkue jopa sijoittui kuudenneksi. Tasan 10 vuotta sitten Alavés vielä teki yhden kauden pituisen visiitin pääsarjaan, mutta sittemmin on ollut hiljaisempaa. Alavés jopa pelasi neljä kautta (2009-13) Segunda B:ssä.

Alavés ja Córdoba eivät ole kovin reilusti karussa. Tällä kaudella eniten maaleja Segundassa tehnyt Real Oviedo on kaksi ja Osasuna kolme pistettä kärkikaksikkoa perässä.

Almería edelleen pohjalla

Segunda on ollut tuttuun tapaan hyvin tasainen sarja, mutta pieniä eroja on alkanut syntyä. Viime kaudella pääsarjassa pelanneen Almerían joulukuukin oli musta. Joukkue on voittanut 18 ottelustaan vain kaksi. Almería on tehnyt vain viisi maalia vähemmän kuin Alavés, mutta omiin on mennyt jo 27 osumaa.

Pisteen verran Almériaa edellä on Athletic Bilbaon kakkosjoukkue. Athletic B:llä on ollut suuria ongelmia maalinteossa, sillä joukkue on osunut vain 10 kertaa. Toisaalta puolustus on pitänyt. Ainoastaan Leganés on päästänyt vähemmän kuin Athletic B. Kahdella muulla putoajan paikalla ovat Llagostera ja Albacete, joka on tosin tasapisteissä Real Mallorcan ja Gironan kanssa.

Segundan sarjataulukkoa pääsee katsomaan esimerkiksi livetulokset.comin sivuilta.

Segundan maalipörssi top 5

1. Sergio León (Elche), 10 maalia
1. David Rodríguez (Alcorcón), 10
3. Yuri de Souza Fonseca (Ponferradina), 9
4. Florin Andone (Córdoba), 8
4. Juan Villar (Real Valladolid), 8