Barcelona kurvasi selkeään 4-0-voittoon Real Betisiä vastaan. Ottelu oli kaikkine tapahtumineen hyvin espanjalainen. Barca sai lahjaksi rangaistuspotkun, minkä lisäksi ottelussa nähtiin tukku hyviä maalipaikkoja. Barcelona muun muassa kolisutti neljään kertaan Betis-maalin kehikkoa. Ikävänä puolena pelissä nähtiin myös muutama loukkaantuminen. Molemmat Betisin topparit joutuivat jättämään pelin kesken, ja Lionel Messi sai rajun tällin päähänsä. Maalit merkittiin omaksi maaliksi, juhlaotteluaan pelanneelle Messille ja Luis Suárezille (2).

Pelin alkuvaiheet eivät erityisen hyviä maalipaikkoja tarjonneet. Neymar sen sijaan oli onnekas, että sai pelata ottelun loppuun. Betisin keskikenttäpelaaja Petros antoi kovuutta brasilialaiselle, eikä erotuomari Iñaki Vicandi Garrido viheltänyt rikettä. Neymar otti asian omiin käsiinsä ja kosti. Brassi huitaisi juostessaan Álvaro Cejudoa. Tähänkään ei tuomaristo reagoinut.

Pepe Mel joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo vartin pelin jälkeen. Bruno González piteli kylkeään ja joutui jättämään pelin kesken. Hänen tilalleen juoksi Germán Pezzella.

Ottelun ensimmäisen hyvän maalipaikan loi Betis. Dani Ceballos ohitti vasemmalla laidalla Dani Alvesin ja nousi maalille. Claudio Bravo onnistui peittämään, ja lopulta pallo lipui yli päätyrajan Barcelonan kannalta tolpan paremmalta puolelta.

Pian Ceballosin tilanteen jälkeen Barcelona hyökkäsi hyvin. Messin pitkä syöttö tavoitti Suárezin, joka keskitti maalin eteen. Neymar pääsi vapaasti puskemaan, mutta pusku suuntautui suoraan maalivahti Antonio Adánin syliin.

27. minuutilla nähtiin hyvin ikävä tilanne. Sergio Busquets tarjoili korkean pystypallon boksiin. Adán katkaisi syötön nyrkeillään ja tyrmäsi samalla Messin. Hämmentävää kyllä, erotuomari vei pallon pisteelle. Tilanteessa ei nimittäin ollut mitään väärää, vaikka Messi rajun tällin saikin. Rangaistuspotkukin oli erikoinen. Neymar liukastui, ja peliväline kolahti ylärimaan. Ivan Rakitic oli hereillä ja tavoitteli irtopalloa. Ensimmäisenä tilanteeseen ehti lopulta Betis-toppari Heiko Westermann, joka sohi pallon omaan maaliin.

Viisi minuuttia eteenpäin, ja peli ratkesi lopullisesti. Neymar syötti Messille, joka oli tällinsä jäljiltä taas kunnossa. Argentiinalainen chippasi takaisin Neymarille, joka eteni pari askelta ja tarjoili taas Messille. Hyökkääjä kruunasi uransa 500. Barcelona-ottelun sijoittamalla lukemat 2-0:aan.

425 - Leo Messi has scored his 425th goal in his 500th match with FC Barcelona. Star

Lähes heti maalin jälkeen Betis sai lisää huonoja uutisia. Joukkueen parhaimmistoon tällä kaudella kuulunut Westermann ei pystynyt loukkaantumisen vuoksi jatkamaan peliä. Näin ollen molemmat avauksen topparit loukkaantuivat ensimmäisen jakson aikana. Westermannin tilalle Mel vaihtoi Didier Digardin.

Ote pysyi Barcelonalla. Pian vaihdon jälkeen Suárez nousi oikealta laidalta, ohitti jo Adánin ja laukoi pienehköstä kulmasta sivuverkkoon.

Heti toisen jakson alkajaisiksi Barcelona iski illan kolmannen maalinsa. Sergi Roberto ja Busquets prässäsivät pallon pois Alfred N’Diayelta, ja Busquets lähetti välittömästi pallon pystyyn Suárezille. Uruguaylainen sijoitti etukulmaan liigakauden 14. maalinsa. Samalla Suárez nousi jakamaan sarjan maalipörssiä Neymarin ja Cristiano Ronaldon kanssa.

Reilun tunnin kohdalla 4-0 oli hyvin lähellä. Neymar ohitti laukauksellaan jo Adánin, mutta pallo kolahti tolppaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Messi laukoi vapaapotkusta kohti yläkulmaa – Adán haki komean torjunnan.

Seuraavan kerran maalipuita kolisteltiin 72. minuutilla. Adriano oli jo hukata Barca-hyökkäyksen, mutta Neymar haki vielä pallon ja keskitti vasemmalta Alvesille. Brassipakin nosto Adánin yli kilpistyi ylärimaan. Suárez puolestaan laukoi puolittaisesta läpiajosta päin Adánia. Minuutti eteenpäin ja Messi laukoi vapaapotkun ylärimaan.

Lopulta Barca sai vielä neljännen. Suárez, Adriano ja Neymar pelasivat erinomaisesti yhteen. Lopulta Neymar syötti Suárezille, joka iski illan toisen osumansa ja nousi samalla La Ligan maalipörssin kärkeen.

Barcelonan voitto tarkoittaa sitä, ettei sarjataulukossa kärkikolmikon osalta tapahtunut muutoksia. Niin Barca, Atlético Madrid kuin Real Madrid voittivat omat ottelunsa. Barcelona on tasapisteissä (38) Atléticon kanssa ja Real on kahden pinnan päässä. Barcalla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Betis puolestaan jatkaa 20 pisteen voimin sijalla 13.

Samaan aikaan alkaneessa ottelussa Athletic Bilbao haki arvokkaan vierasvoiton Celta Vigon luota. Päätöslukemat kirjattiin Athleticille 1-0. Ottelun ainoan osuman viimeisteli 71. minuutilla Raúl García. Vapauttavan syötön tarjoili Aritz Aduriz.

Voiton myötä Athletic nousi sarjataulukossa 27 pisteeseen. Neljäntenä majaileva Celta on enää vain neljä pistettä Athleticia edellä.