Júlio Baptista yhtyi siihen kuoroon, jonka mielestä Real Madridin valmentajapolitiikassa ei ole järkeä. Viimeisen noin 10 vuoden aikana Realin penkin päässä on nähty yhdeksän eri päävalmentajaa. Samaisen 10 vuoden aikana Real on voittanut La Ligan vain kolme kertaa, Mestarien liigan kerran ja Copa del Reyn kahdesti.

– Vaikka Madridissa kauden aikana ei voittaisi mitään, valmentajaa ei aina tarvitsisi vaihtaa, urallaan Real Madridissa pelannut Baptista sanoi AS:n haastattelussa.

– Vuonna 2015 Carlo Ancelottin alaisuudessa Madrid ei voittanut mitään, mutta edellisellä kaudella he voittivat Mestarien liigan. Joskus asiat olisi syytä laittaa perspektiiviin ja miettiä, onko valmentajanvaihdoksessa järkeä.

Tällä hetkellä Real Madrid on La Ligassa kolmantena. Moni on silti kyseenalaistanut Rafael Benítezin kyvyt Realin päävalmentajana. Baptista ei lähtisi toimimaan hätiköidysti.

– Pelaajat kaipaavat tasaisuutta. Valmentajan vaihtaminen ei ole menestyksen tae. Aina voi palkata maailman parhaan, mutta kyse on myös dynamiikasta. Jos pelaajat eivät ymmärrä valmentajaa, on hyvin vaikeaa saavuttaa mitään ensimmäisenä vuotena.

34 vuoden ikään ehtinyt Baptista pelasi Realissa kaudet 2005-06 ja 07-08. Hänen aikanaan Realia valmensivat Vanderlei Luxemburgo (30.12.04-4.12.05), Juan Ramón López Caro (4.12.05-1.6.06) ja Bernd Schuster (9.7.07-9.12.08). Baptista voitti Realissa La Ligan kaudella 2007-08.