Kautta on takana lähes puolet. Viime kesänä hankitut pelaajat ovat jo ehtineet antaa näyttöjä osaamisestaan. Listasimme aiemmin joulun kunniaksi viisi parasta hankintaa (lue tästä). Nyt on vuorossa viisi epäonnistuneinta ostosta. Listauksessa on mietitty pelaajan peliesityksiä, pelaajan merkitystä joukkueelle ja pelaajasta maksettua kauppahintaa.

5. Rubén (Almería -> Levante)

Viime kesänä Almeríasta ilmaisella siirrolla Levanteen tullut Rubén ei ole onnistunut muuramaan maaliaan umpeen. Levante on tämän kauden La Ligassa päästänyt 16 ottelussa jo 29 maalia. Rubén on pelannut 15 peliä ja päästänyt 27 osumaa. Tilastopalvelu Squawkan mukaan kaksi maaleista on johtunut suoraan Rubénin henkilökohtaisesta virheestä. Tietenkään 31-vuotiasta maalivahtia ei voi yksin syyttää Levanten surkeasta kaudesta, mutta ei Rubén ole kovin paljon pystynyt myöskään Levanten kurssia korjaamaan.

Rayo Vallecano v Levante - Copa del Rey: Round of 16
Kuva: Getty Images.

4. Nordin Amrabat (Galatasaray -> Málaga)

Nordin Amrabat oli viime kaudella La Ligassa Málagan toiseksi paras maalintekijä ja toiseksi paras maalisyöttäjä. Kesällä andalusialaisseura hankki hyökkäyspään pelaajan itselleen 3,5 miljoonalla eurolla. Tarjolla oli iso tontti, sillä Málaga myi kesällä Juanmin, Samu Castillejon ja Samuel Garcían. Amrabat ei ole kyennyt vastaamaan huutoon. 10 pelaamassaan ottelussa marokkolainen on saalistanut tehot 0+1.

FC Schalke 04 v Galatasaray AS - UEFA Champions League Round of 16
Kuva: Getty Images.

3. Jonathas (Elche -> Real Sociedad)

Kookkaan Jonathasin piti sopia erinomaisesti keskushyökkääjäksi David Moyesin brittiläiseen pelitapaan. Real Sociedad maksoi keskushyökkääjästä 7,2 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Jonathas-kaupasta on tulossa samanlainen epäonnistuminen kuin edellisenä kesänä Alfred Finnbogasonin hankinnasta. Jonathas on tällä kaudella pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 13 ottelua ja tehnyt tasan yhden maalin. Alkukaudesta pelattujen 90-minuuttisten jälkeen vastuuta on tullut enää lähinnä jämäminuuttien muodossa. Tilanne pysynee samana, jos joukkueen toinen sentteri Imanol Agirretxe jatkaa huimaa virettään.

Torino FC v Juventus - Serie A
Kuva: Getty Images.

2. Álvaro Negredo (Manchester City -> Valencia)

Álvaro Negredo pelasi jo viime kauden Valenciassa. Viime kesänä siirrosta tehtiin pysyvä, joten päätimme nostaa espanjalaishyökkääjän mukaan tälle listalle. Valencian yhtäkkinen rikastuminen (Peter Lim) näkyy hyvin Negredo-kaupassa. Seura maksoi 30-vuotiaasta hyökkääjästä 28 miljoonaa euroa. Tämän kauden saldo: 13 ottelua, kolme maalia. Maaleista yksi on tullut Mestarien liigan karsinnoissa, yksi Copa del Reyssä kolmannen sarjaportaan Barakaldoa vastaan ja vain yksi La Ligassa. Heikot otteet tai heikko asenne johti Nuno Espírito Santon koirankoppiin. Gary Nevillen alaisuudessa Negredo on taas päässyt kentälle, mutta vielä riittää työnsarkaa, jotta Valencia saisi rahoilleen vastinetta.

Valencia CF v Real Madrid CF - La Liga
Kuva: Getty Images.

1. Jackson Martínez (Porto -> Atlético Madrid)

Viime kesänä Atlético Madrid myi Mario Mandzukicin Juventukseen. Tilalle hankittiin Portossa useamman kauden maaleja paukuttanut Jackson Martínez, hinta: 35 miljoonaa euroa. On ollut vaikeuksia sopeutua Atléticon pelitapaan. Marraskuussa tuli vielä nilkkavammakin, jonka takia 29-vuotiaalta hyökkääjältä on jäänyt väliin viimeiset yhdeksän ottelua. Yhtä kaikki, Martínez on tällä kaudella tehnyt vain kolme maalia pelaamassaan 15 ottelussa. Se on auttamatta liian vähän näin kalliilta hankinnalta.