Kautta on takana lähes puolet. Viime kesänä hankitut pelaajat ovat jo ehtineet antaa näyttöjä osaamisestaan. Päätimme joulun kunniaksi listata viisi parasta hankintaa. Listauksessa on mietitty pelaajan peliesityksiä, pelaajan merkitystä joukkueelle ja pelaajasta maksettua kauppahintaa.

5. Iago Aspas (Sevilla -> Celta Vigo)

Celta Vigon tilanne ei näyttänyt viime kesänä erityisen hyvältä. Hyökkäyskolmikko (Nolito, Joaquín Larrivey, Fabián Orellana) hajosi, kun Larrivey lähti. Tilalle Celta hankki 5,3 miljoonalla eurolla ongelmapelaajan maineessa olleen Iago Aspasin. Ei mennyt kovin kauan, kun Aspas löysi pelillisessä kodissaan oikean sävelen. Tässä vaiheessa kautta 28-vuotias hyökkääjä on tehnyt kahdeksan maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä. Lisäksi hän ratkaisi kahdella maalillaan Celtan jatkopaikan Copa del Reyssä.

Celta Vigo v FC Barcelona - La Liga
Kuva: Getty Images.

4. Marco Asensio (Real Madrid -> Espanyol, laina)

Espanyol myi viime kesänä pois monivuotisia profiilipelaajiaan nimenomaan hyökkäyspäästä. Sergio García lähti, Christian Stuani lähti, Lucas Vázquez lähti. Pallolliseen pelaamiseen jäi suuri aukko, jota paikkaamaan seura lainasi Real Madridista vasta 19-vuotiaan Marco Asension. Nuori kymppipaikan pelaaja on ollut erinomainen. Asensio on luonut peliä kohden 2,1 maalipaikkaa ja tarjoillut syötön jo viiteen maaliin (joidenkin tilastojen mukaan seitsemään). Hän on sarjan maalisyöttötilastossa jaetulla toisella sijalla.

3. Filipe Luís (Chelsea -> Atlético Madrid)

Viime kaudella Atlético Madridilla oli ongelma. Filipe Luís oli myyty Chelseaan, eikä pätevää paikkaajaa tahtonut löytyä. Enää ei ole ongelmaa. Filipe Luís tuli takaisin ja otti saman tien vasemman pakin paikan itselleen. Brasilialainen on tällä kaudella pelannut 14 ottelua La Ligassa ja kolme Mestarien liigassa. Ei mitään erityisen säihkyvää ja kimaltavaa, mutta erinomaista peruspelaamista. Luís on esimerkiksi voittanut selvästi yli puolet taklauksistaan, haastoistaan ja pääpalloistaan. Osittain Luísin hankinnan ansiosta Atlético on päästänyt tällä kaudella vain kahdeksan maalia La Ligassa. Kaiken lisäksi Atlético voitti vuoden aikana Luísiin liittyvissä siirroissa neljä miljoonaa euroa.

Elche FC v Club Atletico de Madrid - La Liga
Kuva: Getty Images.

2. Heiko Westermann (HSV -> Real Betis)

Viime kauden päätteeksi pääsarjaan noussut Real Betis joutui vahvistamaan kesän aikana joukkuettaan monilla pelaajilla. Yksi parhaiten osuneista hankinnoista on ollut Heiko Westermann. Saksalaisesta HSV:stä ilmaiseksi tullut toppari on sanalla sanoen dominoinut ilmatilaa. 190-senttinen puolustaja on pelannut tällä kaudella 13 liigaottelua ja voittanut pääpallonsa peräti 70-prosenttisesti.

STUTTGART, GERMANY - MAY 16: Heiko Westermann of Hamburg shows his disappointment  during the Bundesliga match between VfB Stuttgart and Hamburger SV at Mercedes-Benz Arena on May 16, 2015 in Stuttgart, Germany.  (Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)
Kuva: Getty Images.

1. Lucas Pérez (PAOK -> Deportivo La Coruña)

Faktat kertovat paljon. Deportivo La Coruña on tehnyt tämän kauden La Ligassa 25 maalia. Näistä Lucas Pérez on viimeistellyt 12 ja syöttänyt kaksi. Kovin paljon paremmin ei olisi hyökkäyspään hankinta voinut onnistua. Lucasin arvo nousee entisestään, kun huomioidaan, että hän on tehnyt tai syöttänyt maalin 12:ssa eri ottelussa. Kaiken lisäksi Depor joutui maksamaan Lucasista vain 1,5 miljoonaa euroa. Erinomaisesti sujuneen syyskauden myötä 27-vuotias hyökkääjä on yhdistetty siirtohuhuissa muun muassa Arsenaliin.

<> at Estadio Teresa Rivero on September 14, 2015 in Madrid, Spain.
Kuva: Getty Images.