Barcelona pelaa viikonloppuna seurajoukkueiden maailmanmestaruudesta. Asia varmistui, kun Barca kaatoi välierissä kiinalaisen Guangzhou Evergranden maalein 3-0. Ottelun hahmoksi nousi hattutempun viimeistellyt Luis Suárez.

Ensimmäisen puoliskon aikana Barcelona sai huomata, ettei ottelusta tulisi ihan läpihuutojuttu. Guangzhou puolusti tiiviisti ja piti linjojen välit tukossa. Barcelonan murtautumisvaiheessa näkyi alusta asti Lionel Messin ja Neymarin puuttuminen. Lisäksi Blaugranan pelaajille tuli tavallista enemmän harhasyöttöjä perustilanteissa.

16 minuutin kohdalla Suárez hankki rangaistusalueen rajan tuntumasta vapaapotkun, jonka Ivan Rakitic kiskaisi muuriin. Viitisen minuuttia myöhemmin Andrés Iniesta pyrki pelaamaan Munir El Haddadin läpi. Guangzhoun maalivahti Li Shuai ehti juuri ajoissa väliin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Iniesta, Jordi Alba ja Sergi Roberto järjestivät kolmiopelin kautta keskityksen Munirille, jonka pusku takakenosta suuntautui metrin verran ohi. Edelleen tilanteet olivat kuitenkin jossain määrin puolittaisia.

Hetkeä myöhemmin kentällä nähtiin hyvin ikävä tilanne. Guangzhoun vasen pakki Zheng Zou tavoitteli samaa korkeaa palloa kuin Dani Alves. Zheng astui huonosti, ja hänen jalkansa jäi vartalon alle. Jalka taittui kaksin kerroin, ja Zheng vietiin välittömästi paareilla pukuhuoneeseen. Loukkaantumisen vakavuudesta kertoo jotain se, että vaihtopenkeillä istuneet pelaajat peittivät käsillään kasvonsa.

Ottelu jatkui loukkaantumisen jälkeen Barcelonalle suosiollisena. Vain neljä minuuttia vaihdon jälkeen katalaanit siirtyivät Guangzhoun avustuksella johtoon. Li ei pystynyt liimaamaan Rakiticin kaukolaukausta, ja Suárez kävi tuikkaamassa irtopallon maaliin. Maali oli Suárezille kauden 20:s, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Otteluita uruguaylainen on tällä kaudella pelannut 23.

Lähes heti perään kiinalaisjoukkue oli nousta tasoihin. Brassihyökkääjä Elkeson pääsi puskemaan kohti alakulmaa, mutta Claudio Bravo venyi erinomaiseen torjuntaan.

Tauolle lähdettäessä Barcelona johti niukasti 1-0, mutta heti toisen jakson alkajaisiksi Blaugrana ratkaisi pelin. Alba syötti vasemmalta negatiivisessa peliasennossa olleelle Suárezille, joka peliasentonsa mukaisesti pudotti saman tien alaspäin Iniestalle. Suárez irtosi syötön jälkeen kohti maalia, ja Iniesta tarjoili noston puolustuslinjan yli. Suárez otti pallon rinnallaan haltuun ja ampui toisella kosketuksellaan lukemat 2-0:aan.

Maalin jälkeen Guangzhoun oli pakko nostaa riskitasoaan. Samalla Barcelona alkoi löytää aukkoja hyökkäyskolmanneksella. 55 minuutin kohdalla pallo päätyi Barcan hyökkäyksessä Iniestalle, jonka laukaus karkasi maalin katolle.

Barcelona hallitsi pitkiä aikoja palloa ja onnistui menetyksen hetkellä riistämään pelivälineen nopeasti takaisin. 67. minuutilla Blaugrana iski kolmannen osumansa. Munir katui rangaistusalueella joko kontaktiin tai omiin jalkoihinsa. Joka tapauksessa pallo vietiin pisteelle, ja Suárez tälläsi hattutempun täyteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Gerard Piqué käynnisti hyökkäyksen, jossa pallo pelattiin Munirille. 20-vuotias hyökkääjä leikkasi oikealta sisään ja laukoi – ohi maalin. Ohi laukoivat viimeisen vartin aikana myös Munir ja vaihdossa ottelun aloittanut Sandro Ramírez. Guangzhou ei saanut minkäänlaista kiriä aikaan, ja ottelun loppu meni aika lailla pelailuksi.

Barcelona kohtaa turnauksen loppuottelussa argentiinalaisen River Platen. Ottelu pelataan sunnuntaina klo 12.30 Suomen aikaa.

Seurajoukkueiden MM-välierä

Barcelona-Guangzhou Evergrande 3-0 (1-0)
1-0 Luis Suárez (39.)
2-0 Luis Suárez (50.)
3-0 Luis Suárez rp. (67.)