Copa del Reyn keskiviikon suurin yllätys oli Málagan putoaminen jatkosta. La Ligassa kompuroineen joukkueen pudotti alasarjaseura Mirandés. Muita jatkoonmenijöitä olivat Athletic Bilbao, Eibar, Rayo Vallecano, Las Palmas ja Valencia.

Athletic murskaavasti neljännesvälieriin

Athletic Bilbao lähti toiseen osaotteluun Linenseä vastaan kaksi maalia edellä. Kotipeli San Mamesilla päättyi murskajaisiin Athleticin murjottua vieraansa 6-0-lukemin. Isäntien jokaisen maalin viimeisteli eri pelaaja. Jatkoon baskiseura siis eteni yhteismaalein 8-0.

Eibar kiri kotona eron kiinni

Eibar tarvitsi kotonaan suoraan jatkopaikkaan vähintään neljän maalin voiton hävittyään avausosan 3-0-lukemin Ponferradinalle. Armeros suoriutui haasteesta mallikaasti lyötyään vajaamiehisen alasarjaseuran neljän maalin erolla.

Isännillä maalinteossa onnistuivat Borja Bastón, Sergio Enrich, Mikel Arruabarena ja Simone Verdi. Eibar siis neljännesvälieriin yhteismaalein 4-3.

3-1-tulos ei riittänyt Getafelle

Getafe karsiutui 3-1-voitosta huolimatta jatkosta. Isäntäjoukkue iski avausjaksolla Rayo Vallecanoa vastaan kolmen maalin johtoon. Lass Bangouran kavennus kuitenkin siivitti Rayon 16 parhaan joukkoon vierasmaalisäännön turvin.

Mirandés yllätti Málagan

La Ligassa vaikean syyskauden pelanneen Málagan taival päättyi myös Copassa alasarjaseura Mirandésin yllätettyä. Toisen osaottelun ainoan osuman iski vieraille juuri ennen viimeisen vartin alkua Junior Lagos. Avausosan päätyttyä Mirandésin 2-1-voittoon altavastaaja eteni jatkoon yhteismaalein 1-3.

La Realin matka päättyi katkeralla tavalla

Real Sociedad tarvitsi kahden maalin voiton Las Palmasista jatkaakseen neljännesvälieriin. La Realin peli sai heti avausjaksolla synkkiä sävyjä William José’n iskettyä vieraat johtoon.

Sergio Canales toi toisen puoliskon alussa isännät tasoihin antaen heille rutkasti aikaa jatkopaikan ansaitsemiseen. La Realin kirin tappoi lopulta 89. minuutilla maalivahti Oier Olazábalin ulosajo. Tasapeli ei rittänyt jatkoon, joten Las Palmas eteni neljännesvälieriin yhteismaalein 2-3.

Neville avasi voittotilinsä

Valencia oli kolmen avausosan vierasmaalin myötä käytännössä varmistanut jatkopaikkansa jo ennen keskiviikkoa. Tästä huolimatta Lepakot eivät lähteneet Barakaldo-kamppailuun takki auki ja voitto irtosi Álvaro Negredon sekä Santi Minan osumilla nollapelillä 2-0-numeroin. Voitto oli myös päävalmentaja Gary Nevillelle ensimmäinen uuden seuransa peräsimessä.

Copa del Rey keskiviikkona

Athletic Bilbao-Linense 6-0 (1-0)

1-0 Oscar de Marcos (9)
2-0 Javi Eraso (49)
3-0 Xabier Etxeita (56)
4-0 Sola (62)
5-0 Raúl García (67)
6-0 Mikel Rico (89)

Eibar-Ponferradina 4-0 (1-0)

Ulosajo, Jesús Berrocal (29)
1-0 Borja Bastón (45+2)
2-0 Sergio Enrich (62)
3-0 Simone Verdi (73)
4-0 Mikel Arruabarena Rp (85)

Getafe-Rayo Vallecano 3-1 (3-0)

1-0 Pedro Leon (8)
2-0 Santiago Vergini (23)
3-0 Álvaro Vasquez (31)
3-1 Lass Bangoura (52)

Málaga-Mirandes 0-1 (0-0)

0-1 Lago Junior (73)

Real Sociedad-Las Palmas 1-1 (0-1)

0-1 Willian José (37)
1-1 Sergio Canales (46)
Ulosajo, Oier Olazábal (89)

Valencia-Barakaldo 2-0 (2-0)

1-0 Santi Mina (8)
2-0 Álvaro Negredo (31)