Vahvan identiteetin seura vastaan muutamalla nimekkäällä brasilialaisella vahvistettu rahakas kiinalaisryhmä. Siinä lähtötilanne Barcelonan ja Guangzhou Evergranden väliseen seurajoukkueiden MM-turnauksen välieräotteluun.

Poissaolot

Barcelona

Douglas (loukkaantunut)
Neymar (loukkaantunut)
Rafinha (loukkaantunut)

Guangzhou

Edelliset ottelut

Barcelona

Barcelona-Deportivo La Coruña 2-2 (La Liga)
Bayer Leverkusen-Barcelona 1-1 (Mestarien liiga)
Valencia-Barcelona 1-1 (La Liga)

Guangzhou

Club América-Guangzhou 1-2 (Seurajoukkueiden MM)
Guangzhou-Al-Ahli Dubai 1-0 (Aasian Mestarien liiga)
Al-Ahli Dubai-Guangzhou 0-0 (Aasian Mestarien liiga)

Arvio

Vaikka kuinka diplomaattisesti tässä yrittäisi sanat asetella, Barcelonan ja Guangzhoun välisessä ottelussa vastakkain ovat isät ja pojat. Ja vieläpä sellaiset ala-asteikäiset pojat. Barcelona ja Guangzhou ovat joukkueina aivan eri maailmoista. Barcelonalla on kenties maailman vahvin seuraidentiteetti. Siihen päälle Barcan pelitapa ja materiaali ovat maailman eliittiä. Viitisen vuotta sitten kiinteistöfirma Evergrande Real Estate Groupin resursseja taakseen saaneessa Guangzhoussa identiteetistä ei oikein voi puhua. Valmentajana on kyllä meritoitunut Luiz Felipe Scolari, mutta materiaali on rajusti Barcelonaa heikompi.

Barcelona luottaa pelaamisessaan kollektiiviin, jossa ei yhtä selkeää heikkoa lenkkiä ole. Toki se verottaa, ettei Neymar pysty pelaamaan. Guangzhou sen sijaan on muutoin kiinalainen ryhmä, mutta sitten joukkueesta löytyy muutama isolla rahalla hankittu brasilialainen. Sinänsä on ihan hauskaa nähdä, miten Real Madridista tuttu Robinho ja Tottenhamista tuttu Paulinho johtavat joukkuettaan.

Barcelona on siis ehdottomasti ennakkosuosikki. Siitä kertovat myös vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet. Barcelonan voitosta tarjotaan alimmillaan 1,06:n kerrointa, kun taas Guangzhoun voitosta saa parhaimmillaan rahansa takaisin 35-kertaisina. Siitäkin huolimatta, että Guangzhou on pelannut nyt 29 ottelua putkeen ilman tappiota.

Guangzhoun kannalta hyvä asia on, että kyseessä on yksi ainoa ottelu, jonka voittaja pääsee finaaliin argentiinalaista River Platea vastaan. Scolari todennäköisesti kokeneena valmentajana pyrkii maksimoimaan joukkueensa vahvuudet joko puolustamalla syvällä omalla alueellaan linjojen välit tukkien, tai sitten prässäämällä hyvin aggressiivisesti Barcelonaa pelinrakenteluvaiheessa. Oli suunnitelma kumpi tahansa, Barcelonan voitto on lähinnä siitä itsestään kiinni.