Lauantain myöhemmissä otteluissa nähtiin tiukkoja taistoja. Granada sai yllättävän sankarin. Sevillan ja Celta Vigon ratkaisijat olivat tutumpia nimiä.

Aspas ratkaisi Celtalle pisteet

Celta Vigon tappioton putki La Ligassa kasvoi neljään otteluun. Espanyol kaatui nollapelillä lukemin 1-0. Isäntien voittomaalin viimeisteli avausjakson lopulla Iago Aspas. Espanjalainen nosti pallon taitavasti maalivahti Paun yli verkkoon.

Granadan teinihyökkääjän uskomaton iltapuhde

18-vuotias Adalberto Penaranda ei unohda koskaan joulukuista lauantai-iltaa Valenciassa. Venezuelalaishyökkääjä paukutti joukkueensa molemmat osumat Granadan napattua arvokkaan 1-2-vierasvoiton Levantesta. Maalit olivat miehen ensimmäiset La Ligassa

Penaranda avasi vieraiden maalihanat 50. peliminuutilla. Nuorukainen murtautui nopealla juoksulla vastaiskuun ja sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan. Simao toi 16 minuuttia myöhemmin kotijoukkueen tasoihin puskettuaan pallon sisään Verzan vapaapotkusta.

Levanten ollessa kiinni pisteessä Penaranda rankaisi uudelleen aivan ottelun loppuhetkillä yllättämällä maalivahti Rubénin rangaistusalueen takaa tulleella laukauksellaan. Maalia edelsi komeat pujottelut isäntien puolustajien ohitse.

Sevillalle rutiinivoitto sarjanousijasta

Mestarien liigassa viikolla Juventuksen kaatanut Sevilla otti voiton myös lauantai-iltana La Ligassa. Vajaamiehinen sarjanousija Sporting Gijón taipui nollapelillä 2-0-numeroin. Sevillan molemmat osumat viimeisteli ranskalaiskärki Kevin Gameiro.

Ottelu kääntyi Sevillalle viimeisellä vartilla. Luis Hernández kaatoi Fernando Llorenten rangaistusalueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Hernández sai myös tilanteessa ulosajon ansaittuaan illan toisen varoituksensa. Kevin Gameiro käytti paikan hyväkseen siirtämällä isännät 1-0-johtoon.

Ranskalainen osui viisi minuuttia myöhemmin vielä toisen kerran. Hyökkääjä puski nahkakuulan suoraan Yevhen Konolpljanka keskityksestä voimalla vasempaan ylänurkkaan ratkaisten pelin lopullisesti.

La Liga lauantaina

Barcelona-Deportivo La Coruña 2-2 (1-0)
1-0 Lionel Messi (39.)
2-0 Ivan Rakitic (62.)
2-1 Lucas Pérez (77.)
2-2 Álex Bergantiños (86.)

Celta Vigo-Espanyol 1-0 (1-0)

1-0 Iago Aspas (42)
Ulosajo, Pablo Hernández, (47)

Levante-Granada 1-2 (0-0)

0-1 Adalberto Penaranda (50)
1-1 Simao (66)
2-1 Adalberto Penaranda (88)

Sevilla-Sporting Gijón 2-0 (0-0)

Ulosajo, Luis Hernández, (74)
1-0 Kevin Gameiro Rp (75)
2-0 Kevin Gameiro (80)

Las Palmas-Real Betis klo 23.05