Uutisoimme eilen, että Karim Benzemalla ei ole asiaa Ranskan maajoukkueeseen niin kauan kuin kiristysjuttu Mathiue Valbuenaa kohtaan on käsittelyssä (uutinen). Benzema twiittasi hyväksyvänsä liiton päätöksen. Real Madrid -hyökkääjän agentti Karim Djaziri ei ollut ihan yhtä taipuvainen.

– Karimia vihataan hänen juuriensa takia. Olen kuullut juttuja, joiden mukaan Benzema ei pidä Ranskasta. Sitä ei pelaa 81:tä maaottelua, jos ei pidä Ranskasta, Djaziri sanoi RMC:n haastattelussa.

– Hänen piti tehdä aikoinaan vaikea päätös. Hän olisi voinut edustaa vanhempiensa maata Algeriaa. Hän valitsi Ranskan, jota hän on ylpeänä edustanut 81 kertaa.

– Hän on hyvännäköinen, nuori ja rikas jalkapalloilija Maghrebista, ja hän on muslimi. Se kiteyttää monia asioita.

Djazirilta kysyttiin myös Benzeman asenteesta Ranskan maajoukkueessa. Hyökkääjää on kritisoitu siitä, ettei hän ole laulanut Ranskan kansallislaulua Marseljeesia, ja siitä, että hän on laiska kentällä.

– (Meillä on ollut) suuria tähtiä, jotka eivät ole laulaneet Marseljeesia. Se ei ole mikään tekosyy. (Koripalloilija) Tony Parker ei laula Marseljeesia. Siitä kukaan ei sano mitään.

– Karim ei ole poika, joka juoksee joka paikkaan. Hän ei ole numero kutonen (puolustava keskikenttäpelaaja). Ei pidä tuomita pelaajaa hänen asenteensa perusteella. Se mitä häneltä tarvitaan, on se, että hän auttaa joukkuettaan voittamaan.

Benzemaa on myös kritisoitu sitä, että hän viettää aikaa lapsuuskaveriensa kanssa. Osa heistä on mukana Valbuena-jupakassa.

– Olen äärimmäisen ylpeä, että hän (Benzema) on pitänyt yhteyttä heihin eikä ole kääntänyt selkäänsä heille, vaikka he ovat valinneet vähän erilaisia polkuja, Djaziri sanoi.

– On ilahduttavaa nähdä, että hän on on edelleen sama kaveri, jonka tapasin 15-vuotiaana. Tänä päivänä hän on maailmanluokan tähti ja hänellä on 30 miljoonaa fania ympäri maailman. Valitettavasti heistä vain 10 prosenttia on ranskalaisia.