Ranskan jalkapalloliitto on päättänyt hyllyttää Real Madrid -hyökkääjä Karim Benzeman maajoukkueesta. Taustalla on Benzeman ja Mathieu Valbuenan välinen tapaus, jossa Benzeman epäillään kiristäneen maajoukkuetoveriaan seksivideolla.

Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët’n mukaan hyökkääjä on siihen asti hyllytettynä, kunnes Benzeman ja Valbuenan asia on käsitelty päätökseen. Graët’n mukaan päätöksen tekeminen oli ’sydäntäsärkevää’.

Real Madridin hyökkääjä pidätettiin aikaisemmin kiristysvyyhtiin liittyen. Benzema kommentoi aiemmin, että kyseessä on suuri väärinkäsitys (uutinen). Ranskalaiskaksikon väliseksi väitetty puhelinkeskustelu vuoti julkisuuteen marraskuussa.

Ranskan pääministeri Manuel Valls kommentoi aiemmin, ettei Benzemalla ole paikkaa maajoukkueessa. Tämä tapahtui muutamaa päivää sen jälkeen, kun Valbuena oli kertonut tulleensa maajoukkuetoverinsa pettämäksi.

Real Madrid -hyökkääjän lakimies Sylvain Cormierin mukaan hänen asiakkaallaan ei ole mitään osuutta kiristämisvyyhdissä.

– Hän ei ottanut mitään osaa, toistan tämän uudelleen – ei mitään osaa – kiristyksessä tai kiristyksen yrityksessä, Cormier kommentoi.

On vielä epäselvää, kantaako hyllytys kesään saakka, jolloin pelataan jalkapallon EM-kisat. Ranskan kotikisat potkaistaan käyntiin 10. kesäkuuta 2016.

Lähde: The Guardian