Oletko koskaan miettinyt, mikä seuroista on saanut eniten rangaistuspotkuja La Ligan historiassa? Se joukkue on Real Madrid. Asia käy ilmi CIHEFE:n (Centre for Research on Spanish Football History and Statistics) tutkimuksesta.

La Ligan 85-vuotisen historian aikana on tuomittu 6 514 rangaistuspotkua, joista Real Madrid on saanut 487. Toisena listalla on Barcelona (460), kolmantena Atlético Madrid (437), neljäntenä Valencia (414) ja viidentenä Athletic Bilbao (373).

Vastaanottavien rangaistuspotkujen kärkisijaa pitää Valencia. Lepakoita vastaan on vihelletty kaikkiaan 360 rangaistuspotkua. Seuraavana listalla ovat Espanyol (358), Athletic Bilbao (342), Barcelona (332) ja Sevilla (331).

Valencian kotistadionilla Mestallalla on puolestaan nähty eniten rangaistuspotkuja La Ligan stadioneista (429).

Kaikista vihelletyistä rangaistuspotkuista on onnistunut noin kolme neljästä yrityksestä. Kotijoukkueet ovat ansainneet vierasjoukkueisiin nähden ymmärrettävästi enemmän rangaistuspotkuja. Kaksi kolmesta pilkusta on vihelletty kotijoukkueelle.

Eniten rangaistuspotkuja laukonut pelaaja on Hugo Sánchez. Tolppien välissä luotettavin torjuja on ollut Andoni Zubizarreta.

Erotuomareista eniten rangaistuspotkuja on tuominnut jo uransa päättänyt Eduardo Iturralde González. Eniten rangaistuspotkuja yhdessä ottelussa (6) viheltänyt tuomari on José Japón Sevilla.

Lähde: Marca