Levante hankki nuoren hyökkääjän – siirtoennätys rikki

© Kuva: Getty Images

Kolumbialainen Mauricio Cuero siirtyy Levanteen Argentiinan liigaa pelaavasta Atlético Banfieldista 3,2 miljoonan euron siirtokorvauksella. Summa on merkittävä, sillä ostos on Transfermarktsivuston mukaan Levanten seurahistorian selvästi kallein. Aiemmin titteliä piti hallussaan Vladimir Mantshev, joka siirtyi Lillestä Levanteen 2,2 miljoonalla eurolla kesällä 2004.

22-vuotias Cuero pelaa laitahyökkääjänä. Hän on vapaa siirtymään valencialaisten riveihin Argentiinan liigakauden päätyttyä. Solmittu sopimus pitää Cueron Levantessa vuoteen 2020 saakka.

Cuero teki Banfieldissa pelaamassaan 29 liigaottelussa seitsemän maalia. Hän voi edustaa Levantea vuodenvaihteesta alkaen. Cueron on tarkoitus lentää Valenciaan tänään virallisesti esiteltäväksi.

Toimittajan sana

Cuero on eurooppalaisen jalkapallon ystäville toistaiseksi melko tuntematon tapaus. Levantessa nuorukaiseen uskotaan vankasti, muutoin seura olisi tuskin tehnyt näin merkittävää investointia.

Laitahyökkääjän pestaaminen on Levantelle erittäin tärkeä asia pelitapasyistä. Lucas Alcarazin alaisuudessa joukkue pelasi ryhmityksellä 5-3-2, jossa ei ollut lainkaan laitahyökkääjiä. Uusi päävalmentaja Rubi kuitenkin suosii 4-3-3-ryhmitystä, joten yhtäkkiä kokoonpanosta pitäisi löytyä avaukseen kaksi laituria.

Rubin tultua laitahyökkääjinä ovat pelanneet Rubén García (vasemmalla) ja José Luis Morales (oikealla). Kokoonpanosta löytyy myös 30-vuotias Jordi Xumetra, mutta hänen tasonsa ei enää tahdo riittää. Tällä kaudella vastuuta on tullut yhteensä 28 minuuttia. Cuero on siis erittäin tervetullut lisäys. Puhutaan jopa niin elintärkeästä vahvistuksesta, että voidaan kysyä: joutuiko Levante maksamaan pakon edessä ylihintaa?

Lähde: AS

Lisäys klo 13.45: Jaakko Perttilän kirjoittama Toimittajan sana -osuus.