Valitsemme kuukausittain La Ligan tähdistöjoukkueen. Lokakuun viimeinen ottelukierros päättyi marraskuun puolella, joten marraskuun alku otettiin mukaan lokakuun – eikä marraskuun – arviointiin. Joukkue on muodossa 4-3-3. Pelaajan nimen jälkeen suluissa oleva luku kertoo, kuinka monta kertaa kyseinen pelaaja on valittu tällä kaudella kuukauden joukkueisiin.

Maalivahti

Claudio Bravo, Barcelona (1)

Alkukaudesta Barcelona päästi suhteellisen paljon maaleja. Lokakuun lopusta alkoi kuitenkin La Ligassa nollapeliputki, joka kantoi koko marraskuun ajan. Chileläisvahti Bravo pelasi kaikki kolme marraskuun ottelua eikä siis päästänyt maaliakaan. Lisäksi hän syötti pallot omille 84 prosentin teholla. Listan kakkonen ylsi 75 prosentin lukemaan.

Puolustajat

Dani Alves, Barcelona (1)

Barcelonan nollapeliputki vaikutti myös Alvesin valintaan. Sen lisäksi brasilialainen syötti kaksi maalia Real Sociedadia vastaan. Kaiken kaikkiaan Alves antoi marraskuun otteluissa 170 syöttöä, joista 85 prosenttia meni omille.

Diego Godín, Atlético Madrid (1)

Viime viikkoina on puhuttu paljon Barcelonasta ja Real Madridista. Samaan aikaan Atlético Madridin juna on puksuttanut erittäin tasaisesti. Joukkue on sarjassa toisena eikä marraskuussa tullut yhtään pistemenetystä. Jokainen ottelu päättyi Atletin 1-0-voittoon. Godín taklasi seitsemän kertaa (78 prosenttia onnistui) ja oli mukana 13 pääpallossa.

Sidnei, Deportivo La Coruña (1)

Godínin tavoin Sidnei johti joukkueensa puolustusta esimerkillisesti marraskuussa. Depor voitti kolmesta ottelusta kaksi ja pelasi yhden tasan. Päästettyjä maaleja yhteensä yksi. Sidneille kirjattiin marraskuussa La Liga -pelaajista toiseksi eniten ”puolustustekoja” (syötönkatkoja, blokattuja laukauksia ja purkupalloja vaara-alueelta): 46.

Filipe Luis, Atlético Madrid (2)

Aika lailla samat sanat pätevät kuin kollegaan puolustuslinjan toisella laidalla. Kolme ottelua ja kolme nollapeliä. Vain ne kaksi maalisyöttöä jäivät marraskuussa uupumaan. Toisaalta Luis tarjoili neljä maalipaikkaa Alvesin kahta vastaan. Ylipäätään Atléticon vasen pakki pelasi tasaisen vahvasti koko viime kuun läpi.

Keskikenttäpelaajat

 

Grzegorz Krychowiak, Sevilla (1)

Sevilla otti tarkastelujakson aikana kaksi suurta voittoa, joissa andalusialaiset kaatoivat sekä Real Madridin että Valencian. Marraskuun kolmessa pelissä Krychowiak teki enemmän syötönkatkoja (16) kuin kukaan muu keskikenttäpelaaja La Ligassa, blokkasi enemmän laukauksia kuin muut ja sijoittui vaara-alueelta puretuissa palloissakin toiseksi.

Dani Parejo, Valencia (1)

Valencia on pelannut hyvin kaksijakoisen kauden. Marraskuukin oli yhtä vuoristorataa. Hyvinä uutisina joukkue kaatoi tärkeässä ottelussa Celta Vigon komeasti 5-1. Tuossa ottelussa Parejo oli elementissään. Keskikentältä kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä on vahva suoritus.

Andrés Iniesta, Barcelona (1)

Iniesta pelasi lähes täydet minuutit marraskuun kaikissa kolmessa ottelussa. Ikääntyvä pelintekijä osoitti etenkin El Clásicossa, ettei hän aio ihan vielä luopua paikastaan Barcelonan kokoonpanossa. Maali, maalisyöttö, 68 syöttöä joista 96 prosenttia omille ja kaikin puolin hallittu esitys.

Hyökkääjät

Luis Suárez, Barcelona (2)

Ballon d’Orin finaalikolmikkoon Suárez ei yltänyt, mutta peli joka tapauksessa kulkee. Marraskuun kolmessa ottelussa uruguaylainen viimeisteli tehot 4+1. El Clásicossa El Pistolero osui kahdesti. Koko kauden liigasaldo näyttää Suárezin kohdalla 12:ta maalia ja kolmea maalisyöttöä.

Rubén Castro, Real Betis (1)

Ikää on 34 vuotta, mutta se ei menoa haittaa. Kokenut keskushyökkääjä on tällä kaudella viimeistellyt jo kahdeksan maalia ja antanut päälle kolme maalisyöttöä. Marraskuun kolmessa ottelussa Castro iski kaksi osumaa. Molemmat olivat hyvin tärkeitä maaleja, sillä Betis voitti kummallakin kerralla 1-0.

Neymar, Barcelona (2)

Neymarin kausi jatkui marraskuussakin erittäin korkealla tasolla. Kolmessa liigaottelussa viisi maalia ja kaksi maalisyöttöä on kunnioitettava saavutus. Etenkin kun vastassa oli Real Madridia ja Villarrealia. Kaiken kaikkiaan Neymar loi marraskuun otteluissa 18 maalipaikkaa, lähes tuplat sarjan toiseksi parhaaseen pelaajaan nähden.

Valmentaja

Luis Enrique, Barcelona (1)

Kovin paljon paremmin ei Barcelonan marraskuu olisi voinut sujua. Villarrealista kotona 3-0-voitto, Real Madridista vieraissa 4-0-voitto ja Real Sociedadista kotona 4-0-voitto. Marraskuun jäljiltä Barcelona johtaa La Ligaa neljän pisteen erolla Atlético Madridiin ja kuuden pisteen erolla Real Madridiin.