Real Madrid olisi voinut välttää koko Denis Tsheryshev -jupakan, jos Realin leiristä joku olisi vastannut puhelimeen. Entinen tuomari ja nykyinen urheiluanalyytikko Emilio Rosanes González yritti varoittaa seuraa Tsheryshevin pelikelvottomuudesta. Real peluutti keskiviikkoiltana Copa del Reyn ottelussa venäläistä, vaikka hän oli viime kauden jäljiltä pelikiellossa.

– Heti kun huomasin, että Tsherysheviä aiotaan peluuttaa, lähetin Real Madridille yksityiskohtaisen faksin. Olen ammattimainen urheiluanalyytikko ja käyn tällaiset asiat läpi aina ennen pelejä, Rosanes González sanoi madridilaislehti AS:n mukaan.

– Yritin kertoa asiasta Real Madridille, mutta koska seura ei ole asiakkaani, en saanut sieltä ketään kiinni. Soitin useampaan numeroon, mutta en päässyt puhumaan kenenkään kanssa.

Rosanes González ihmetteli, miten Realin kokoiselta seuralta jäi tällainen asia huomaamatta.

– Olin varma, että Real huomaisi asian, kun otetaan seuran koko huomioon. Minä tutkin hyvin tarkasti joukkueiden kokoonpanot. Oli selvää, että Tsheryshev on pelikiellossa. Kun hänet valittiin kokoonpanoon, hälytyskellot alkoivat soida.