Barcelona tiedotti verkkosivuillaan, että Jérémy Mathieu kärsii nelipäisen reisilihaksen vammasta. Loukkaantuminen tapahtui keskiviikon Copa del Rey -ottelussa Villanovensea vastaan. Tiedotteessa ei annettu arviota sairausloman pituudesta. Pelaaminen lähiviikkojen otteluissa on epävarmaa.

32-vuotias Mathieu on tällä kaudella pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 16 ottelussa. Villanovense-pelissä Luis Enrique veti Mathieun 6-1-tilanteessa kentältä 10 minuuttia ennen täyttä aikaa. Enrique ei kuitenkaan asettanut ketään tilalle, joten Barcelona pelasi ottelun loppuun alivoimalla. Ratkaisu herätti närkästystä Villanovensen päävalmentajassa Julio Cobosissa.

– Ehkä siinä oli vähän kunnioituksen puutetta, mutta se oli heidän päätöksensä. Jos tilanne olisi ollut 2-1, he olisivat tehneet normaalin vaihdon. Jos minä olisin ollut tuossa tilanteessa, olisin tehnyt vaihdon ihan normaalisti, Cobos sanoi AS:lle pelin jälkeen.

Heti perään Enriqueltä kysyttiin asiasta.

– Päätin olla riskeeraamatta Mathieuta ja heitä, jotka olivat vaihtopenkillä. He olivat kylmissään eivätkä he olleet valmiita menemään kentälle, Enrique sanoi.

– Pyydän anteeksi, jos loukkasin jotakuta, mutta tekisin saman päätöksen uudestaan.

Toimittajan sana

Mathieun loukkaantuminen ei aiheuta Barcelonalle erityisen suuria pelillisiä huolia. Ykkösvaihtoehto vasemmaksi pakiksi on Jordi Alba, jonka lisäksi kokoonpanosta löytyy Adriano. Sikäli loukkaantuminen on sääli, että Mathieu oli juuri pelannut pari hyvää ottelua putkeen. Ranskalainen syötti maalin sekä Villanovensea että Real Sociedadia vastaan viime viikonloppuna.