Copa del Reyn neljännen kierroksen ensimmäiset osaottelut tarjosivat yllätyksellisiä tilanteita. Yllättävät tulokset sen sijaan jäivät aika lailla uupumaan.

Baskijoukkue Barakaldo roikkui pitkään Valencian kyydissä. Kolmannen sarjaportaan ryhmä siirtyi jopa johtoon Alain Arroyon maalin edustalta iskemän maalin myötä. Lasesarren kotiyleisö joutui pettymään kolme minuuttia myöhemmin, kun João Cancelo nousi oikealta laidalta ja viimeisteli tasoituksen. 65. minuutilla Paco Alcácer tarjoili erinomaisen syötön takatolpalle José Gayálle, joka iski tyhjiin. Aivan ottelun lopussa Barakaldon maalivahti Jaume Valens kaatoi läpiajoon päässeen Valencia-pelaajan. Dani Parejo laukoi pilkulta päätöslukemat 3-1:een.

Llagosteran ottelu Deportivo La Coruñaa vastaan noudatteli samankaltaista kaavaa. Juanjo vei Segundan heikoimpiin tällä kaudella kuuluneen joukkueen avausjaksolla johtoon, mutta Depor nousi Federico Cartabian maalilla tasoihin. Llagostera pääsi pelaamaan vajaa puoli tuntia ylivoimalla, kun Luisinho ajettiin suihkuun. Segunda-joukkue ei kuitenkaan kyennyt käyttämään etua hyväkseen, vaan Depor paineli Oriol Rieran alivoimamaalilla 2-1-vierasvoittoon.

Almería ei puolestaan kyennyt yllättämään Celta Vigoa. Iago Aspas viimeisteli avausjaksolla kaksi maalia, jotka riittivät voittoon. Almerían kavennuksen iski viime kesänä Manchester Citystä hankittu José Pozo. Päätöslukemat 3-1:een iski niin ikään Manchester Cityä edustanut John Guidetti.

Heikoimmin altavastaajista sujui Logroñésilla. Joukkue hävisi kotonaan Sevillalle lukemin 0-3. Coke, Michael Krohn-Dehli ja Ciro Immobile iskivät kukin kertaalleen. Toisessa osaottelussa tuskin on enää pelattavaa.

Pääsarjajoukkueiden väännössä Rayo Vallecano kaatoi paikallisvastustajansa Getafen 2-0. Lass Bangoura ja Patrick Ebert viimeistelivät maalit, joiden myötä Rayo otti pitkän askeleen kohti neljännesvälieriä.

Toisessa pääsarjajoukkueiden kohtaamisessa Real Betis isännöi Sporting Gijónia. Viime kauden nousijajoukkueista Betis oli Rayon tavoin vahvempi maalein 2-0. Álvaro Vadillo osui aivan toisen jakson alussa ja Juan Vargas lisäajalla.

Neljännen kierroksen toiset osaottelut pelataan kahden viikon kuluttua. Ainoana poikkeuksena Barcelona selvitti jo tiensä neljännesvälieriin. Barcan ja Villanovensen välinen ottelupari pelattiin aikaistetulla aikataululla, sillä joulukuun puolivälin tienoilla Barcelona matkaa seurajoukkueiden MM-turnaukseen.

Copa del Rey keskiviikkona

Barcelona-Villanovense 6-1 (3-1) / yhteismaalit 6-1
1-0 Dani Alves (4.)
2-0 Sandro Ramírez (21.)
2-1 Juanfran (29.)
3-1 Sandro Ramírez (31.)
4-1 Munir El Haddadi (51.)
5-1 Sandro Ramírez (69.)
6-1 Munir El Haddadi (76.)

Almería-Celta Vigo 1-3 (1-2)
0-1 Iago Aspas (16.)
0-2 Iago Aspas (35.)
1-2 José Pozo (44.)
1-3 John Guidetti (73.)

Barakaldo-Valencia 1-3 (1-1)
1-0 Alain Arroyo (16.)
1-1 João Cancelo (19.)
1-2 José Gayá (65.)
Ulosajo, Jaume Valens, Barakaldo (90.)
1-3 Dani Parejo rp. (90+1.)

Real Betis-Sporting Gijón 2-0 (0-0)
1-0 Álvaro Vadillo (47.)
2-0 Juan Vargas (90+3.)

Llagostera-Deportivo La Coruña 1-2 (1-0)
1-0 Juanjo (22.)
1-1 Federico Cartabia (60.)
Ulosajo, Luisinho, Deportivo La Coruña (64.)
1-2 Oriol Riera (73.)

Logroñés-Sevilla 0-3 (0-2)
0-1 Coke (12.)
0-2 Michael Krohn-Dehli (38.)
0-3 Ciro Immobile (57.)

Rayo Vallecano-Getafe (2-0)
1-0 Lass Bangoura (6.)
2-0 Patrick Ebert (27.)

Cádiz-Real Madrid klo 23