Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Segundan, maailmaan. Segundassa on nyt pelattu 15 kierrosta.

Kärkipäässä marginaaliset erot

Córdoba pitää marraskuun jälkeen edelleen paikkansa Segundan kärjessä, vaikka joukkue nappasi kuukauden aikana vain yhden voiton. Erot seuraaviin ovat kuitenkin pieniä. Pisteen Córdobaa takana toisella ja kolmannella sijalla kärkkyvät Osasuna ja Deportivo Alavés.

Kaksikosta Alavés on kolmen ottelun voittoputkessa aavistuksen paremmassa iskussa. Joukkue keräsi marraskuun aikana 10 pistettä. Osasunan määrä oli neljä vähemmän.

Myöskään nousukarsintapaikoilta ei ole kärkeen juurikaan matkaa. Gimnàstic on Córdoba kaksi pistettä perässä. Real Zaragozan ja Alcorcónin osalta eroa on neljä pistettä. Alcorcónia ei olla koskaan nähty pääsarjatasolla.

Almería välttyi tappioilta – voitot jäivät haaveeksi

Entä miten sujuu viime kaudella pudonneilla? Córdoba johtaa sarjaa, mutta muuten näyttää heikolta. Elche voitti vain yhden kuukauden viidestä ottelustaan ja hävisi kolme. 14 sijalla majaileva joukkue sai marraskuulta kasaan vain neljä pistettä.

Vielä heikommin menee Almeríalla. Andalusialaiset pelasivat kuukauden kaikki viisi ottelua tasan. Joukkue majaileekin 15 kierroksen jälkeen Segundan viimeisellä sijalla. Eroa säilymiseen on kolmen pisteen verran. Nousukarsinta-paikkaan kaula on kuitenkin kasvanut jo kymmeneen pisteeseen. Ryhtiliikettä kaivattaisiin pikaisesti.

Segundan sarjataulukkoa pääsee katsomaan esimerkiksi livetulokset.comin sivuilta.

Segundan maalipörssi top 5

  1. David Rodríguez (Alcorcón), 9 maalia
  2. Yuri de Souza Fonseca (Ponferradina), 8
  3. Sergio León (Elche), 7
  4. Néstor Susaeta (Real Oviedo), 7
  5. Alexander Alegría (Numancia), 6