Sevillan ja Valencian välisestä sunnuntai-illan ottelusta tuli hyvin yksipuolinen. Kotijoukkue oli pelillisesti täysin ylivoimainen, vaikka se voitti pelin ainoastaan 1-0. Maalintekoyritykset kertovat enemmän. Niitä Sevillalle kirjattiin 15, Valencialle ei yhtään. Tilastoja selittää jonkin verran se, että Valencia päätti ottelun kahden miehen alivoimalla. Sekä João Cancelo että Javi Fuego ajettiin punaisilla korteilla suihkuun.

Ottelu oli alusta asti melko kovaotteinen. 20 minuutin pelin jälkeen erotuomari Carlos Velasco Carballo oli näyttänyt keltaista korttia jo Cancelolle, José Gayálle, Adil Ramille ja Aymen Abdennourille.

28 minuutin kohdalla nähtiin ensimmäinen erinomainen maalipaikka. Yevhen Konoplyanka lähetti vasemmalta pallon oikeaan laitaan Marianolle, joka jatkoi saman tien maalin eteen. Syöttö tuli suoraan Fernando Llorentelle, joka kuitenkin suti pallosta puoliksi ohi.

Pari minuuttia myöhemmin Llorente sai toisen mahdollisuuden kulmapotkutilanteessa. Kookas hyökkääjä pääsi hyvin pallon päälle, mutta pusku suuntautui suoraan päin maalivahti Mathew Ryania. Irtopalloon pääsi vielä Éver Banega, jonka laukaus jäi blokkiin.

35. minuutilla Valencia joutui maksamaan korkean hinnan kovaotteisuudestaan. Cancelo huitoi kädellään Sergio Escuderoa kasvoihin, tuloksena toinen varoitus ja ulosajo.

OptaJose

@OptaJose
14 - Valencia have received more red cards than any other La Liga side since the start of last season (all competitions). Punish.

Pari minuuttia ulosajon jälkeen Konoplyanka pääsi laukomaan suhteellisen hyvästä paikasta. Kuti olisi todennäköisesti painunut takakulmaan, ellei Valencia-puolustus olisi taas ehtinyt eteen.

Alivoimalla pelannut Valencia kesti taukoon asti, muttei kovin paljon pidempään. Toinen jakso ehti vanhentua viitisen minuuttia, kun Sevilla vyörytti hyökkäystä. Oikea pakki Mariano syötti Banegalle, joka tarjoili boksin rajan tuntumasta komean ulkosyrjäsyötön takatolpalle. Vasen pakki Escudero ylsi juuri ja juuri syöttöön ja liukui pelivälineen maaliin. Ottelu ja sitä myötä myös maali olivat viime kesänä Getafesta hankitulle Escuderolle ensimmäiset Sevilla-paidassa.

OptaJose

@OptaJose
5 - Last players to score in his La Liga debut for Sevilla:
Moisés
Júlio Baptista
Renato
Aleix Vidal
S. ESCUDERO
Premiere.

Maalinkaan jälkeen Valencian aggressiivisuus ei ei hellittänyt. 58. minuutilla Fuego rappasi varoituksen arvoisesti. Lappu oli keskikenttäpelaajalle kauden viides, joten hän huilaa seuraavan ottelun. Tilannetta seurannut vapaapotku pelattiin takatolpalle. Sevilla-pelaajan puskun jälkeen pallo osui Fuegoa käteen. Pallo olisi voitu viedä pisteelle, mutta Velasco Carballo ei reagoinut.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin Rubén Vezo rappasi ensin Konoplyankaa ja hetkeä myöhemmin Fuego Grzegorz Krychowiakia. Vezo selvisi ilman rangaistusta, mutta Fuego lähti Cancelon seuraksi suihkun puolelle.

Pelin loppuvaiheilla ei enää nähty laadukkaita maalipaikkoja. Sen sijaan kulmapotkutilastoja Sevilla kohenteli. Kulmat merkittiin lopulta kotijoukkueen hyväksi 17-0.

Voitto nosti Sevillan 18 pisteeseen. 13 kierroksen jälkeen Valencia ja Sevilla ovat sarjataulukossa yhdeksäntenä ja 10:ntenä. Kärjessä Barcelona on kerännyt 33 pistettä.

La Liga sunnuntaina

Getafe-Villareal 2-0 (1-0)
1-0 Ángel Lafita (21.)
2-0 Álvaro Vázquez (51.)

Eibar-Real Madrid 0-2 (0-1)
0-1 Gareth Bale (43.)
0-2 Cristiano Ronaldo rp. (82.)

Rayo Vallecano-Athletic Bilbao 0-3 (0-2)
0-1 Aritz Aduriz (1.)
0-2 Aritz Aduriz rp. (24.)
0-3 Aritz Aduriz (60.)
Ulosajo, Aymeric Laporte, Athletic Bilbao (64.)

Sevilla-Valencia 1-0 (0-0)
Ulosajo, João Cancelo, Valencia (35.)
1-0 Sergio Escudero (50.)
Ulosajo, Javi Fuego, Valencia (78.)