Mestarien liigan hallitseva mestari Barcelona taistelee joulun alla seurajoukkueiden MM-tittelistä. Euroopan edustaja pääsee tuttuun tapaan suoraan välieriin. Barcelonan vastustaja 17. joulukuuta pelattavassa ottelussa on joko Pohjois- ja Väli-Amerikan (CONCACAF) mestari Club América tai Aasian mestari Guangzhou Evergrande. Meksikolainen América ja kiinalainen Evergrande pelaavat toisiaan vastaan 13. joulukuuta.

Américan riveistä löytyvät muun muassa Meksikon maajoukkuehyökkääjä Oribe Peralta sekä Paraguayn maajoukkuetoppari Pablo Aguilar. Evergrandella on tarjota vielä huomattavasti tutumpia nimiä. Viime kesänä seuraan siirtyivät Robinho ja Paulinho. 31-vuotias Robinho pelasi vuodet 2005-08 Real Madridissa. Hyökkääjällä on tilillään myös komeat 99 maaottelua Brasilian paidassa. Paulinho puolestaan siirtyi kiinalaisseuraan Tottenhamista.

Kaksikon lisäksi Evergrandeen siirtyi viime talvena niin ikään brasilialainen Ricardo Goulart. Hinta: 15 miljoonaa euroa. Tehojakin on toisaalta tullut. Goulart on paukuttanut tällä kaudella 42 ottelussa 27 maalia ja antanut 16 maalisyöttöä, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Brasilialaisuus ulottuu myös valmennusportaaseen, sillä joukkuetta valmentaa maineikas Luiz Felipe Scolari.

Japanissa pelattavassa turnauksessa on mukana yhteensä seitsemän joukkuetta: Barcelona, Etelä-Amerikan mestari River Plate, Guangzhou Evergrande, Afrikan mestari TP Mazembe, Club América, Oseanian mestari Auckland City ja isäntämaan edustaja, joka ei vielä ole selvillä. Barcelonan tavoin River Plate pääsee suoraan välieriin. Finaali pelataan Yokohamassa 20. joulukuuta.

Viime vuonna Eurooppaa edusti seurajoukkueiden MM-turnauksessa Real Madrid. Real voitti välierissä meksikolaisen Cruz Azulin ja finaalissa argentiinalaisen San Lorenzon.