Rayo Vallecano tiedotti verkkosivuillaan tehneensä loppukauden pituisen lainasopimuksen Valencian Yoel Rodríguezin kanssa.

Maalivahdin siirrosta voidaan puhua hätälainana, sillä siirtoikkuna ei ole tällä hetkellä auki. Siirrolle annettiin lupa, koska Rayon kaksi maalivahtia on loppukauden sivussa (uutinen). Toño kärsii polven eturistisiteen repeytymisestä ja David Cobeño selän välilevyn pullistumasta.

27-vuotias Yoel pelasi kauden 2014-15 Valenciassa lainalla. Viime kesänä hän siirtyi Celta Vigosta pysyvästi Valenciaan. Yoel ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua.

Toimittajan sana

Hyvä siirto kaikkien osapuolten kannalta. Yoelin aika Valenciassa on kulunut lähinnä päävalmentaja Nuno Espírito Santon koirankopissa. Tämä siitä huolimatta, että Valencian ykkösvahti Diego Alves on ollut koko kauden sivussa, ja Mathew Ryankin lähes koko kauden. Jos ei Yoel poissaolojen aikaan saanut vastuuta, sitä ei ole tulossa myöskään siinä vaiheessa, kun Alves ja Ryan kuntoutuvat.

Yoelin kohdalla puhutaan kuitenkin edelleen ihan kelpo maalivahdista, joka pelasi Celta Vigossa 88 ottelua. Pelitavan puolesta Rayo voi sopia hyvin Yoelille. Rayoa valmentaa vahvasti pallonhallintaan ja alhaalta asti lyhytsyöttöpeliin uskova Paco Jémez. Celtassa Yoel puolestaan pelasi nykyään Barcelonaa valmentavan Luis Enriquen alaisuudessa. Enriquen pelitapa perustuu Jémezin tavoin vahvaan pallonhallintaan.