Neymarin jatkosopimusneuvotteluista Barcelonan kanssa on puhuttu jo pidemmän aikaa. 23-vuotiaan hyökkääjän nykyinen sopimus Barcan kanssa päättyy kesällä 2018.

Neymarin isä vihjaili Cadena SER:in haastattelussa siihen malliin, että jatkosopimusneuvottelut ovat tällä hetkellä jäissä. Syynä on Neymarin perheen väitettyyn veronkiertoon liittyvä oikeusjuttu.

– Me puhumme jatkosopimusneuvotteluista, mutta sitä ennen meidän on ratkaistava muutamia asioita. Meidän on saatava tietää, mitä mieltä Espanja on tilanteestamme. Ajat ovat meille vaikeita, koska meitä vastaan hyökätään sekä Espanjasta että Brasiliasta käsin veronkiertojutussa, Neymarin isä sanoi.

– Me olemme keskustelleet kaikkien kanssa tästä asiasta ja siitä, miten se pitäisi ratkaista. Emme halua olla Espanjassa kahta, kolmea, viittä tai kymmentä vuotta ja huomata, että tekemämme asiat ovat väärin. Meidän on saatava tietää, hyväksytäänkö meidät.

– Meidän on saatava tietää, antaako Espanja meidän tehdä töitä. Meidän on saatava nämä tutkinnat päätökseen. Haluamme mielenrauhaa.

– Neymar (junior) pelaa jalkapalloa. Hänen kuvansa eivät liity hänen työhönsä. Hänen kuvansa ovat osa yhtiötä, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2006. Kyse ei ole siitä, että olisimme nyt ruvenneet hyödyntämään hänen kuvaoikeuksiaan. Olemme tehneet vuosikaudet töitä tämän yhtiön kanssa. En halua puhua syytteistä, mutta jos me emme voi työskennellä, emme voi jäädä Espanjaan.

– Meillä ei koskaan ollut näin suuria taloudellisia ongelmia Brasiliassa. Espanjaan saapumisen jälkeen hyökkäykset alkoivat, ja nyt hyökkäykset ovat levinneet Brasiliaan. Kunnioitamme sopimusta, joka hänellä (Neymar juniorilla) on seuran kanssa, mutta emme halua jatkosopimusta ilman mielenrauhaa.

Oikeuden hampaissa monen vuoden ajan

Neymar on ollut oikeusjärjestelmän hampaissa jo ennen siirtymistä Barcelonaan kesällä 2013. Vuosina 2011-13 Neymarin väitetään kiertäneen veroja noin 14 miljoonan euron edestä. Brasilialainen oikeusistuin jäädytti pari kuukautta sitten Neymarin varallisuutta 45 miljoonan euron edestä (uutinen).

Barcelonan ja Santosin välinen siirtojärjestely oli monimutkainen, ja se johti Barcelonan silloisen puheenjohtajan Sandro Rosellin eroon (uutinen). Myös nykyistä puheenjohtajaa Josep María Bartomeua syytetään veropetoksesta Neymarin siirtoon liittyen. Syyttäjä on vaatinut molemmille Barca-pomoille vankeustuomioita (uutinen).

Santos on puolestaan vaatinut vahingonkorvauksia siirrosta (uutinen). Samoin on tehnyt osan Neymarin oikeuksista omistanut DIS-niminen yhtiö (uutinen).