Raúl Gonzálezin ura päättyi parhaalla mahdollisella tavalla. 38-vuotiaan espanjalaisen edustama New York Cosmos kruunattiin myöhään sunnuntaina Yhdysvaltain NASL-sarjan mestariksi.

Cosmos voitti Soccer Bowlissa (sarjan finaali) Ottawa Furyn maalein 3-2. Ottelun hahmo oli Raúlin ohella Gastón Cellerino, joka viimeisteli Cosmosin jokaisen maalin. Raúl tarjoili 86. minuutilla syötön voitto-osumaan. Mestaruus oli joukkueelle toinen kolmen vuoden sisään.

– Oli hienoa, että Raúl oli joukkueessamme lähettiläänä. Hän on ollut esimerkillinen sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän on hyvin tunnettu (Yhdysvalloissa). Harva pelaaja on niin kunnioitettu kuin Raúl, Cosmosin päävalmentaja Giovanni Savarese sanoi AS:lle.

Raúlin lisäksi ottelu oli uran viimeinen Cosmosin Marcos Sennalle. 39-vuotias espanjalainen pelasi Villarrealissa vuosina 2002-13. Hän oli elintärkeä palanen Espanjan vuoden 2008 EM-kultaa voittaneessa joukkueessa. Senna valittiin tuolloin myös turnauksen tähdistöön.

– Molempia (Raúlia ja Sennaa) kohtaan on suurta ihailua, koska he ovat niin hyviä ammattilaisia. Cosmos on kasvanut, ja he ovat olleet osa sitä, Savarese sanoi.

– Voisin kertoa lapsenlapsilleni, että valmensin Raúlia. Mieluummin sanon, että valmensin yhtä hienointa ihmistä, jonka olen tavannut. Ja sama pätee Sennaan.