Real Madridin James Rodríguez viimeisteli tasoitusmaalin, kun Kolumbia haki Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa vierastasapelin Chileä vastaan.

Hallitseva Copa América -mestari Chile siirtyi johtoon juuri ennen taukoa. Osuma syntyi Matías Fernándezin antamasta vapaapotkusta, jonka puski sisään Bayern Münchenissä pelaava Arturo Vidal. La Ligan seuraajat muistavat Fernándezin Villarrealista, jonka paidassa chileläinen pelasi vuosina 2007-09.

Kolumbia onnistui raapimaan pelistä pisteen 67. minuutilla syntyneen maalin ansiosta. Pallo pelattiin vasemmalla kaistalla pystyyn Luis Murielille, joka parin haaston jälkeen syötti päädystä pilkun tuntumaan Jamesille. Joukkueen nimekkäin pelaaja kääntyi ja laukoi alakulmaan.

Kolmen pelatun karsintaottelun jälkeen Chile ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua. Joukkueella on kasassa seitsemän pistettä, mikä oikeuttaa lohkon kakkossijaan. Kolumbia on kerännyt kolmesta pelistä neljä pistettä. Real Madridin kannattajia kiinnostanee eniten tieto siitä, että tällä kertaa James ei loukkaantunut. Ottelussa pelasivat La Liga -pelureista myös Atlético Madridin Jackson Martínez, Barceonan Claudio Bravo ja Celta Vigon Fabián Orellana.

Etelä-Amerikassa pelattiin myös Ecuadorin ja Uruguayn välillä. Copa Américassa alkulohkoon jäänyt Ecuador jatkoi yllätysten tiellä, sillä se onnistui voittamaan pelin maalein 2-1.

Isäntien avausosumasta vastasi Espanyolissa kohtuullisen hyvään maalivireeseen päässyt Felipe Caicedo. Edinson Cavani tasoitti toisen jakson alussa, mutta Ecuador vei täydet pisteet Fidel Martínezin voittomaalin myötä.

Ecuador on voittanut kaikki kolme otteluaan MM-karsinnoissa. Alle ovat jääneet Uruguayn lisäksi Argentiina ja Bolivia. Uruguaylle pistemenetys oli puolestaan ensimmäinen. Joukkue on kuuden pisteen potilla kolmantena.

Viime yönä piti myös pelata Etelä-Amerikan klassikko-ottelu Argentiinan ja Brasilian välillä. Rankkasade upotti River Platen Monumental Stadionin nurmen veteen, eikä ottelua voitu pelata. Näillä näkymin peli pyritään järjestämään tulevana yönä. Neymar palaa pelikieltonsa jälkeen Brasilian kokoonpanoon. Argentiinalta sen sijaan puuttuvat sekä Lionel Messi, Sergio Agüero että Carlos Tévez.