Nousijajoukkue Sporting Gijónin viimeinen ottelu ennen maaottelutaukoa osoittautui lähestulkoon katastrofaaliseksi. Komea vieraspiste oli tulossa Atlético Madridia vastaan, kunnes Antoine Griezmann iski ottelun ainoan maalin kolmannella lisäaikaminuutilla.

Ei tappiossa vielä mitään. Suurempi takaisku oli se, että Sportingilta loukkaantuivat ensimmäisen jakson aikana sekä Sergio Álvarez että Miguel Guerrero. Seura tiedotti verkkosivuillaan, että Álvarez kärsii olkapäävammasta, joka vaatii leikkauksen. Sairausloman pituudeksi arvioidaan noin kolme kuukautta. Guerreron kohdalla puhutaan nilkkavammasta, joka ei liene erityisen vakava.

Sportingin sairastuvalla ovat tällä hetkellä myös Roberto Canella ja Antonio Sanabria. Tiedotteen mukaan molempien odotetaan palaavan harjoitusvahvuuteen ensi viikolla.

Sporting on aloittanut kauden kohtuullisen hyvin. Joukkue on 11 pelatun kierroksen jälkeen 14:ntenä. Putoamisviiva on kolmen pisteen päässä.

Toimittajan sana

Álvarezin loukkaantuminen on Sportingille merkittävä takaisku, sillä 23-vuotias keskikenttäpelaaja on kuulunut tällä kaudella joukkueen runkomiehistöön. Vain neljälle Sportingin pelaajalle on kirjattu enemmän minuutteja kuin Álvarezille.

Päävalmentaja Abelardo on peluuttanut Sportingia yleensä joko 4-4-2- tai 4-2-3-1-muodostelmassa. Molemmissa ryhmityksissä Álvarez on pelannut keskikentän ytimessä Nacho Casesin kanssa. Poissaolo tietää sitä, että Cases saa rinnalleen uuden pelikaverin. Todennäköinen vaihtoehto on Real Madrid Castillasta lainattu Omar Mascarell, joka on pelannut kyseisellä paikalla muutaman ottelun tällä kaudella.

Hyökkäyspään suhteen Sportingissa todennäköisesti pidetään sormia ristissä, että joko Guerrero tai Sanabria olisi pelikunnossa maaottelutauon päättyessä. 4-4-2-systeemi vaihtui nimenomaan Sanabrian loukkaannuttua 4-2-3-1-muotoon. Kaksikon lisäksi kokoonpanosta löytyy vain yksi selkeä keskushyökkääjä, 20-vuotias Carlos Castro, joka on tällä kaudella pelannut alle kolmen täyden ottelun verran.