Barcelona otti askeleen lähemmäs Mestarien liigan pudotuspelejä ja lohkovoittoa, kun se kaatoi lohkovaiheen neljännen kierroksen ottelussa BATE Borisovin maalein 3-0. Maalintekijöiksi kirjattiin tuttuja nimiä. Lionel Messin oltua sivussa Barcelonan maalinteosta ovat vastanneet vuorotellen Neymar ja Luis Suárez. Niin tänäänkin. Neymar iski tehot 2+1, Suárez 1+1.

Ottelun alku oli yllättävän tasainen. Kesti jonkin aikaa ennen kuin Barcelona sai ottelun hallintaansa.

Vierasjoukkue pelasi viiden minuutin pelin kohdalla hyvän hyökkäyksen. Maalipaikka olisi auennut, mutta Igor Stasevitshin louhikkoinen kosketus vesitti tilanteen.

Pari minuuttia myöhemmin Barcelona loi ensimmäisen tilanteensa. Kolme pelaajaa ohittanut Neymar kaadettiin, ja erotuomari Istvan Vad vihelsi vapaapotkun rangaistusalueen rajan tuntumasta. Neymarin laukaus karkasi reilusti yli maalin.

Ennakko-odotuksiin nähden BATE oli yllättävän aktiivinen. Reilun vartin pelin jälkeen joukkueelle tuomittiin vapaapotku 19 metristä. Stasevitshin laukaus oli hyvä, mutta Marc-André ter Stegen venyi erinomaiseen torjuntaan.

Hetkeä myöhemmin Barcelona sai huonoja uutisia. Ivan Rakitic piteli jalkaansa, eikä pystynyt jatkamaan peliä. Kyseessä on todennäköisesti lihasvamma. Rakiticin tilalle Luis Enrique vaihtoi Munir El Haddadin.

25 minuutin kohdalla Barcelona pelasi hyvän korkean pallon boksiin Suárezille. Uruguaylainen jatkoi vielä maalin eteen, mutta puolustaja onnistui katkomaan ennen kuin Munir pääsi käsiksi syöttöön.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Munir oli jälleen esillä. Barca pelasi nopean hyökkäyksen keskialueella Suárezille, joka jatkoi saman tien oikeaan laitaan Munirille. Nuorukainen tuli ohi ensimmäisestä puolustajasta ja syötti uudestaan Suárezille. Hyökkääjä jatkoi taas välittömästi Munirille, joka vedettiin rangaistusalueella nurin. Poikkeuksellisen lyhyttä vauhtia nykyään rangaistuspotkuissa käyttävä Neymar odotti maalivahti Sergey Tshernikin liikettä ja sijoitti tyhjiin. 1-0 Barcelonalle.

Pari minuuttia edellisestä, ja Barcelona olisi voinut johtaa 2-0. Adriano pelattiin kasvotusten Tshernikin kanssa, mutta vasemman pakin ratkaisu ei aivan onnistunut. Pallo valui tolpan kautta ohi maalin.

Ensimmäisen puoliajan viimeisissä tilanteissa Dani Alves oli vahvasti mukana. Ensin brassipakin laukaus hiukan boksin ulkopuolelta painui ohi maalin. Lisäajalla Alves tarjoili chipin pilkun tuntumaan Neymarille, jonka pusku karkasi yli maalin.

Tauko ei tuonut peliin merkittävää muutosta. Barcelona piti palloa ja BATE vetäytyi syvälle omalle alueelleen.

Heti toisen jakson alkuun Neymar petasi paikan Andrés Iniestalle, jonka laukaus kimposi puolustajan kautta kulmapotkuksi. Kulma pelattiin Sergio Busquetsille, joka jatkoi päällään takatolpalle. Paikalla oli ensimmäisenä Suárez, mutta Tshernik reagoi nopeasti ja peitti laukauksen.

60. minuutilla peli ratkesi lopullisesti. Busquets käynnisti nopean hyökkäyksen vasempaan laitaan Neymarille. Brasilialainen pysäytti hyökkäyksen, mutta edelleen Suárez oli keskisektorissa vapaana. Syöttö uruguaylaiselle, ja nopea laukaus alakulmaan. Osuma oli Suárezille uran 300:s.

6 - Neymar has provided more assists than any other La Liga player this season (all competitions). Swing.

Heti maalin jälkeen BATE suoritti vaihdon. Dmitri Mozolevski otettiin pois, ja sisään vaihdettiin Aleksandr Hleb. 34 vuoden ikään ehtinyt Hleb pelasi Barcelonassa vuodet 2008-12. Suuri osa ajasta meni tosin lainalla muissa seuroissa.

Palataan ottelutapahtumiin. 66 minuutin kohdalla Neymar oli lähellä illan toista osumaansa. Oikealta laidalta tullut syöttö tavoitti boksin vasemmassa laidassa olleen Neymarin, jonka laukaus kimposi Tshernikin torjunnasta hiukan ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Neymar yritti akrobaattisesti laukoa pallon ilmasta sisään. Laukaus painui ohi maalin, eikä Suárez ehtinyt ajoissa palloon.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän BATE:n oli pakko nostaa riskitasoaan. Se kostautui 83. minuutilla, kun Barca iski nopealla hyökkäyksellä. Erinomaisen alkukauden pelannut Sergi Roberto pelasi oikeaan laitaan Suárezille. Uruguaylainen eteni hetken aikaa ja syötti tyhjän maalin Neymarille.

Lohkon toisessa ottelussa Roma voitti Bayer Leverkusenin maalein 3-2. Barcan pudotuspelipaikka ei vielä varmistunut, mutta se on hyvin lähellä. Lohkovoittokin on hyvin todennäköinen, sillä ennen kahta viimeistä kierrosta Roma on viiden ja Leverkusen kuuden pisteen päässä Barcelonasta. BATE jatkaa kolmessa pisteessä.