Kiinalaisyritys Rastar Group on hankkinut merkittävän osuuden barcelonalaisseura Espanyolista. Molemmat osapuolet ovat tiedottaneet asiasta. Rastar Groupin hankkimasta osakeosuudesta on levitetty mediassa erilaisia tietoja. Näyttäisi siltä, että toteutunut osuus on 45,1 prosenttia. Näin ollen Rastar Group ei saa Espanyolista enemmistöosuutta.

Kauppahinta on tiettävästi 65 miljoonaa euroa. Lisäksi Rastar Group antaa välittömästi Espanyolille 12 miljoonan euron lainan, jonka avulla on tarkoitus maksaa pois kiireellisimpiä kulueriä.

– Valitsimme Espanyolin, koska muilla seuroilla on jo aasialaisia sijoittajia, ja Espanyol etsi ulkomaalaisia yhteistyökumppaneita, Rastar Groupin puheenjohtaja Chen Yansheng sanoi kiinalaismedia Xinhualle.

– Kiinan markkinoilla jalkapallofanien määrä on kasvussa. Haluamme hyödyntää tämän ja investoida urheilumarkkinoihin.

Espanyol on tällä hetkellä La Ligassa sijalla 10. Seura ei ole koskaan voittanut La Ligaa. Copa del Reyn voittoja palkintokaapista löytyy neljä. Viimeisin on vuodelta 2006.

Viime vuosina La Ligaan on virrannut rutkasti aasialaista rahaa. Singaporelaisella Peter Limillä on enemmistöosuus Valenciasta ja kiinalainen Wanda Group omistaa 20 prosenttia Atlético Madridista.