Mestarien liigan lohkovaihe on puolivälissä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Eroja on jo jonkin verran syntynyt.

Atlético kaukana kotoa

Atlético pelaa lohkovaiheen neljännellä kierroksella vieraissa kazakstanilaista Astanaa vastaan. Kaukomatkasta kertoo paljon se, että ottelu alkaa jo klo 17 Suomen aikaa. Ottelupaikkakunnalle Astanaan on luvattu pelin ajaksi yhden asteen verran pakkasta. Tuulta on seitsemän metriä sekunnissa ja kaiken lisäksi ottelu pelataan tekonurmella. Atletilla siis riittää haasteita.

– Lapsina pelasimme kaduilla – asfaltilla ja sen sellaisilla alustoilla. Keinonurmi on vain yksi ylimääräinen olosuhdehaaste lisää, aivan kuten auringonpaiste, tuuli tai lumi. Meidän pitäisi pystyä käsittelemään (ottelun olosuhteet), Atletin päävalmentaja Diego Simeone sanoi lehdistötilaisuudessa.

Materiaalin osalta Atlético on selvästi Astanaa edellä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pari viikkoa sitten päättyi madridilaisten 4-0-voittoon. Tuolloin Astana oli tosin jättänyt kotiin useita avainpelaajia.

Arvio: Tämän illan ottelussa Atlético todennäköisesti pitää enemmän palloa, ja peliä pelataan suureksi osaksi keskisektorilla ja Astanan kenttäkolmanneksella. Veikataan Simeonen rymälle 2-0-voittoa.

Ratkeaako Madridissa lohkovoitto?

Ennakkoon yksi kierroksen kovatasoisimmista otteluista pelataan Santiago Bernabéulla, kun Real Madrid isännöi Paris Saint-Germainia. Kolmen kierroksen jälkeen A-lohkon tilanne on melko selvä: Real ja PSG ovat seitsemässä ja Malmö kolmessa pisteessä. Shakhtar Donetsk on yhä nollakerhossa. Toki yllätyksiä voi tapahtua, mutta todennäköisesti lohkovoitto ratkeaa tänään, mikäli Real ja PSG eivät päädy tasapeliin. Sekään ei sinänsä olisi mikään ihme. Pari viikkoa sitten joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi 0-0.

Real saa lisävahvistuksen sairastuvalta, sillä James Rodríguez on taas mukana kuvioissa. On tosin melko todennäköistä, ettei James ainakaan koko ottelua pelaa. Myös Sergio Ramosin pitäisi taas olla kunnossa. Sairastuvalla sen sijaan ovat yhä Gareth Bale, Karim Benzema, Álvaro Arbeloa ja Daniel Carvajal. PSG:ltä puuttuvat Javier Pastore ja Marquinhos.

Pelissä kannattaa seurata erityisesti kahta asiaa. Ensinnäkin sitä, kumpi joukkue määrittelee pelin virtauksen. Edellisessä kohtaamisessa Real oli avausjaksolla hyvin aktiivinen, mutta toisella puoliajalla joukkue vetäytyi melko syvälle omalle alueelleen. Puolustuspelaaminen oli toisaalta sen verran hyvää, ettei PSG saanut oikein mitään aikaan. Toisena asiana suosittelemme seuraamaan Ángel Di Marían paluuta. Lähtönsä jälkeen argentiinalainen haukkui julkisesti Real-pomo Florentino Pérezin (uutinen). Di María on myös sanonut, ettei hän olisi halunnut lähteä Realista (uutinen).

Arvio: Valmentajien välisessä taistossa Rafael Benítez vei viime kerralla Laurent Blancia. Jos sama toistuu tänä iltana, Real on todennäköisempi voittaja. Veikataan 2-0-voittoa kotijoukkueelle.

Sevilla pakkovoiton edessä

Jos on paljon pelissä Realin ja PSG:n välisessä ottelussa, vielä enemmän on pelissä Sevillan ja Man Cityn kohtaamisessa. Kolmen kierroksen jälkeen Juventus johtaa D-lohkoa seitsemän pisteen potilla. Cityllä on kuusi ja Sevillalla kolme pistettä. Perää pitää yhden pinnan kerännyt Borussia Mönchengladbach.

Jos Juventus voittaa Gladbachin ja City Sevillan, Unai Emeryn ryhmä on ulkona jatkopeleistä. Sevillan on siis todennäköisesti venyttävä vähintään tasapeliin. On kuitenkin hyvin mahdollista, että joukkueen on voitettava City. Pienestä ovat asiat Mestarien liigassa kiinni, sillä edellisen kohtaamisen 1-1-tasapeli muuttui Cityn 2-1-voitoksi lisäajalla. Illan ottelun merkitys on valitettavasti ehtinyt jo purkautua väkivaltaisuuksina. Sevillan ja Cityn kannattajat ottivat maanantai-iltana yhteen kaupungin keskustassa (uutinen).

Pelaajapuolella molemmilla joukkueilla on muutamia hyvin merkittäviä poissaoloja. Sevillalta puuttuu paras maalintekijä Kévin Gameiro. Hänen lisäkseen sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Beto, Nicolás Pareja ja Daniel Carrico. City joutuu tulemaan toimeen ilman Sergio Agüeroa, David Silvaa, Samir Nasria ja Pablo Zabaletaa. Fabian Delphin ja Gaël Clichyn pelaaminen on epävarmaa.

Arvio: Sevilla on ollut europeleissä vahva kotijoukkue, mutta Cityn viimeaikainen vire on huomattavasti parempi. Myös loukkaantumiset iskevät kovemmin Sevillaan, jonka materiaali on selvästi Cityn vastaavaa kapeampi. Avauskohtaamisessa Sevilla piti enemmän palloa. Keskikenttä ylitettiin melko nopeasti, ja molemmat joukkueet hyökkäsivät korostetusti laitojen kautta. Samaa on mahdollisesti luvassa tänäänkin. Veikataan ottelusta 1-1-tasapeliä.

Mestarien liiga tiistaina

Astana-Atlético Madrid klo 17
Benfica-Galatasaray klo 21.45
Manchester United-TsSKA Moskova klo 21.45
Borussia Mönchengladbach-Juventus klo 21.45
PSV Eindhoven-Wolfsburg klo 21.45
Real Madrid-PSG klo 21.45
Sevilla-Manchester City klo 21.45
Shakhtar Donetsk-Malmö klo 21.45