Valitsemme kuukausittain La Ligan tähdistöjoukkueen. Lokakuun viimeinen kierros päättyi marraskuun puolella, joten marraskuun alkukin on otettu mukaan tähdistöä muodostettaessa. Joukkue on muodossa 4-3-3. Pelaajan nimen jälkeen suluissa oleva luku kertoo, kuinka monta kertaa kyseinen pelaaja on valittu tällä kaudella kuukauden joukkueisiin.

Maalivahti

Keylor Navas, Real Madrid (1)

Costa Rican maajoukkuevahti on pelannut käsittämättömän hyvän alkukauden. Lokakuussa Navasille kertyi kolme liigaottelua. Madridin derbyssä Navas pelasti lisäajan torjunnalla Realille pisteen. Navas torjui ottelussa myös Antoine Griezmannin rangaistuspotkun. Levante-pelistä tuli nollapeli, ja vaikeassa Celta Vigo -ottelussa Navas oli jälleen Realin sankari. Lukuisat paraatipelastukset takasivat Los Blancosille voiton. Voidaan sanoa, että tietyllä tapaa Navas voitti lokakuussa Realille neljä pistettä.

Puolustajat

Danilo, Real Madrid (1)

Kesällä Portosta hankittu Danilo pelasi lokakuussa Navasin tavoin kolmessa ottelussa. Suoritustaso oli säännöllisesti melko korkealla. Danilo ei ole toistaiseksi pystynyt tukemaan Real Madridin hyökkäyksiä yhtä hyvin kuin Marcelo, mutta pallottomassa pelaamisessa Danilo oli lokakuussa hieman näkyvämpi. 12 syötönkatkoa kolmessa ottelussa on komea lukema. Lisäksi Danilo viimeisteli maalin Celta Vigoa vastaan.

Aymeric Laporte, Athletic Bilbao (1)

Athletic Bilbao alkoi lokakuussa lopulta nousta sarjataulukon pohjamudista kohti europaikkoja. Joukkue voitti lokakuussa Valencian, Sporting Gijónin ja Real Betisin sekä pelasi tasan Deportivo La Coruñan kanssa. Yksi syy nousulle on Aymeric Laporte. Toppari hoiti velvoitteensa erinomaisesti, mistä kertoo muun muassa pääpallojen voittoprosentti 73.

Pedro Bigas, Las Palmas (1)

Las Palmasin pelaajamateriaali on sarjan heikoimpia. Vaikka maaleja on kolissut omiin ja sarjasijoitus on toiseksi viimeinen, Bigas pelasi puolustuksen ytimessä kohtuullisen lokakuun. Se ei yllätä, että Bigasille kirjattiin lukematon määrä syötönkatkoja ja purkupalloja vaara-alueelta. Yllättävämpää on se, että Bigas onnistui myös rauhoittamaan Las Palmasin pelaamista syöttöjen korkealla onnistumisprosentilla (89).

Marcelo, Real Madrid (2)

Marcelo on ollut Navasin ohella Realin parhaita pelaajia alkukaudella. Ei siis ihme, että brasilialainen nousi toista kertaa putkeen Laliiga.comin tähdistöjoukkueeseen. Pelkästään se on kova suoritus, että Marcelo kirjautti lokakuun neljään peliin kaksi maalia ja yhden maalisyötön. Yhteensä ”puolustajalle” merkittiin 10 luotua maalipaikkaa – neljä enemmän kuin kenellekään toiselle sarjan puolustajalle.

Keskikenttäpelaajat

Sergio Busquets, Barcelona (1)

Busquetsin korkeassa syöttöjen onnistumisprosentissa (91) ei ole mitään uutta. Siinä ehkä jossain määrin on, että Barcelonan puolustava keskikenttäpelaaja loi lokakuun neljässä ottelussa kuusi maalipaikkaa. Vastapainoksi syötönkatkoja kertyi 11. Puhutaan Barcelonan pelin kannalta tärkeimpiin kuuluvasta pelaajasta, jos kollektiivista halutaan yksilöitä nostaa esiin.

Asier Illarramendi, Real Sociedad (1)

Se, mitä Busquets on Barcelonalle, Illarramendi on Real Sociedadille. Real Madridista takaisin hankittu Illarra on La Realin pelaamisen keuhkot. Pelinrakentelu kulkee Illarran kautta, suuri osa viimeisistä syötöistä tulee Illarralta ja vastustajan pallollinen peli rikotaan Illarran kautta.

Tiago, Atlético Madrid (1)

Kolmaskin keskikenttäpelaajamme on ensikertalainen tämän kauden tähdistöissä. Atléticon vahva lokakuu kulminoitui tietyllä tapaa Tiagoon. Keskikentän ytimessä erittäin tasaista suorittamista. Jatkuvasti pelin sisällä, jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Teki lisäksi Atletin ainoan maalin Deportivo La Coruña -tasapelissä.

Hyökkääjät

Nolito, Celta Vigo (3)

Nolito on ollut mukana kaikissa kuukauden joukkueissa. Jo se kertoo jotain Celta-hyökkääjän pelaamisen tasosta. Hiljattain 29 vuotta täyttänyt Nolito ratkaisi lokakuussa Celtalle pisteitä otteluiden viime hetkillä. Villarreal-pelissä voittomaali 90. minuutilla ja Real Sociedadia vastaan syöttö voittomaaliin 89. minuutilla. Real Madrid -ottelussakin Nolito toi joukkueensa maalin päähän ja pelasi hyvän toisen puoliajan, mutta Keylor Navas veti sillä kerralla pidemmän korren. 10 pelatun kierroksen jälkeen Nolito on La Ligan maalipörssissä (7) viidentenä, maalisyötöissä (4) kärjessä ja pistepörssissä (11) toisena.

Luis Suárez, Barcelona (1)

Luis Suárez on Barcelonan hyökkäyspelille erittäin tärkeä pelaaja, vaikkei tehoja syntyisi. Uruguaylaisella on merkittävä rooli tilan luomisessa muille. Siitä huolimatta näin kalliin hyökkääjän on myös osuttava maaliin. Lokakuu ei olisi voinut kovin paljon paremmin Suárezilta sujua. Rayo Vallecanoa vastaan maali ja syöttö, Eibar-ottelussa hattutemppu ja Getafea vastaan maali. Neljän ottelun saldo siis 5+1.

Neymar, Barcelona (1)

Pienen alkuhapuilun jälkeen Neymar on täyttänyt vähintään kelvollisesti Lionel Messin saappaat. Brasilialainen johtaa sekä sarjan maali- että pistepörssiä tehoin 9+3. Lokakuussa Neymar viimeisteli neljässä ottelussa kuusi maalia ja syötti kolme. Kaiken kaikkiaan hyökkääjä loi lokakuussa 17 maalipaikkaa – eniten koko sarjassa. Neymar on kärjessä myös 1v1-haastoissa. Onnistuneet haastot ovat kerta toisensa jälkeen avanneet tilaa vastustajan kenttäkolmanneksella.

Valmentaja

Diego Simeone, Atlético Madrid (1)

Atlético Madridin lokakuu ei ollut helpoimmasta päästä. Madridin derby, vieraspeli Real Sociedadia vastaan, kotiottelu Valenciaa vastaan ja vieraspeli Riazorilla (Deportivo La Coruña). Vaikeuksista huolimatta Atleti onnistui nappaamaan neljästä pelistä kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Madridin derbyssä voittokin olisi ollut tarjolla, kiitos Real Madridin totaalisen passivoitumisen. Tappioasemasta tasapeliin nousemista voidaan kuitenkin pitää hyvänä saavutuksena.

Ainoa kauneusvirhe tuli viime viikonloppuna. Atleti pelasi hyvän ensimmäisen jakson ja johti tauolla Deporia maalein 1-0. Kotijoukkue nousi toisella puoliajalla tasoihin, joten Atlético menetti kolmesta pisteestä kaksi. Joka tapauksessa lokakuu takasi, että Atleti on hyvissä iskuasemissa. Sarjakärkeen on matkaa neljä pistettä.

Aiemmat kuukauden joukkueet

La Ligan elokuun joukkue: Flopista pistepörssin kärkeen

La Ligan syyskuun joukkue: Celta Vigon hyökkääjiä & Barcelonan uusia vastuunkantajia