Kazakstanilainen Astana onnistui tylsyttämään Atlético Madridin Mestarien liigan lohkovaiheen neljännen kierroksen ottelussa. Pienessä pakkasessa pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Atléticolle kirjattiin koko ottelussa vain kaksi kohti maalia suuntautunutta laukausta. Toisaalta on sanottava, että Diego Simeonen ryhmä osui kahdesti ylärimaan.

Ensimmäinen jakso oli huomattavasti tasaväkisempi kuin parin viikon takaisessa kohtaamisessa, jonka Atlético voitti 4-0. Astana loi pitkien pallojen kautta hankaluuksia Atleti-puolustukselle. Joukkue onnistui myös hankkimaan joitain kulmapotkuja, joiden toteutuskin oli melko hyvällä tasolla.

Astanan pirteydestä huolimatta avausjakson parhaat tilanteet loi vierasjoukkue. 10 minuutin kohdalla kulmapotkun jälkitilanne pelattiin maalin eteen. Tiago pääsi ampumaan vasurilla lähietäisyydeltä, mutta Astana-puolustaja liukui viime hetkellä blokkiin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Atletin oikea pakki Juanfran lähetti puolesta kentästä pitkän pallon kohti rangaistusaluetta. Astanan toppari Evgeni Postnikov ja maalivahti Nenad Eric kommunikoivat huonosti, ja Fernando Torres pääsi kiinni syöttöön. 100:tta Mestarien liiga -maaliaan hakeneen hyökkääjän tuikkaus painui takatolpasta ohi.

Vajaata varttia myöhemmin Torres hankki vapaapotkun vasemmasta laidasta hiukan rangaistusalueen ulkopuolelta. Moni todennäköisesti odotti keskitystä, mutta Koke yrittikin suoraan. Laukaus kolahti ylärimaan.

Toisella puoliajalla Astanan pelaajat alkoivat väsyä, ja Atlético vietti yhä enemmän aikaa kotijoukkueen kenttäkolmanneksella. Hyvillä maalipaikoilla ei silti edelleenkään juhlittu.

Reilu vartti ennen täyttä aikaa melko näkymättömissä ollut Antoine Griezmann pääsi etenemään vasemmalta kaistalta maalipaikkaan. Matala laukaus sujahti takakulmasta ohi. Pari minuuttia myöhemmin Atlético kolisteli toista kertaa ottelussa maalipuita. Pallo lähti vaihdossa ottelun aloittaneen Yannick Ferreira Carrascon lapikkaasta.

Myös vierasjoukkueen topparit pääsivät yrittämään maalintekoa. Ensin José Giménez pääsi kulmapotkun jälkitilanteessa irtopalloon. Pusku jäi kuitenkin voimattomaksi, eikä Ericillä ollut vaikeuksia torjunnassa. Hieman myöhemmin oli Diego Godínin vuoro. Kokenut uruguaylainen ei osunut kunnolla palloon.

Lisäajalla Griezmann syötti vielä Ferreira Carrascolle. Belgialainen laukoi kohti alakulmaa – Eric torjui. Heti perään soi pilli päätösvihellyksen merkiksi.

Maaliton tasapeli tietää sitä, että Atlético johtaa C-lohkoa seitsemän pisteen potilla. Benficalla on kuusi ja Galatasaraylla neljä pistettä, mutta molemmilla joukkueilla on ottelu vähemmän pelattuna. Astana nousi puolestaan kahteen pinnaan.