Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Segundan, maailmaan. Segundassa on nyt pelattu 11 kierrosta.

Córdoba ottanut johdon

Numancia, Deportivo Alavés ja Osasuna avasivat kauden parhaiten. Sittemmin tilanne on muuttunut. Viime kaudella pääsarjasta pudonnut Córdoba on ottanut tilanteen haltuunsa, ja tällä hetkellä joukkue johtaa Segundaa. Lokakuun viidestä ottelustaan joukkue voitti neljä ja hävisi vain yhden.

Toisena Segundassa on Osasuna ja kolmantena Real Zaragoza. Kaksikosta Zaragoza on huomattavasti paremmassa vireessä. Joukkue keräsi lokakuussa (otetaan 1.11. pelattu ottelu huomioon) 15 mahdollisesta pisteestä 13. Osasuna napsi samassa ajassa vain seitsemän pinnaa.

Zaragozan lisäksi nousukarsintapaikoilla ovat 11 kierroksen jälkeen Ponferradina, Alavés ja Alcorcón. Ponferradina ja Alcorcón eivät ole koskaan pelanneet pääsarjassa.

Almería vapaassa pudotuksessa

Miten menee viime kauden päätteeksi pääsarjasta pudonneilla? Hyvin vaihtelevasti. Kuten sanottu, Córdoba johtaa sarjaa. Elche puolestaan löytyy 22 joukkueen sarjataulukosta sijalta 13. Puolustaminen on ollut vaikeaa; joukkue on päästänyt 17 maalia. Lokakuun viideltä kierrokselta Elche saalisti vain neljä pistettä. Maaliton tasapeli Leganésia vastaan toi yhden ja vierasvoitto Almeríasta kolme pistettä.

Kolmas viime kaudella pääsarjasta pudonnut on juuri Almería. Andalusialaisilla on mennyt suorastaan katastrofaalisen huonosti. 11 ottelua on tuottanut vain kaksi voittoa. Yhdeksän pistettä kerännyt joukkue on sarjassa viimeisenä. Säilymisviiva on neljän ja nousukarsintapaikka seitsemän pisteen päässä. Ei vielä mahdoton tehtävä, mutta kurssin on käännyttävä. Almería on tahkonnut Segundassa nyt kahdeksan ottelua putkeen ilman voittoa.

Segundan sarjataulukkoa pääsee katsomaan esimerkiksi livetulokset.comin sivuilta.

Segundan maalipörssi top 5

1. David Rodríguez (Alcorcón), 8 maalia
2. Yuri de Souza Fonseca (Ponferradina), 6
2. Roberto Torres (Osasuna), 6
4. Florin Andone (Córdoba), 5
4. Rubén Cruz (Albacete), 5
4. Sergio León (Elche), 5
4. Quique (Almería), 5
4. Néstor Susaeta (Real Oviedo), 5
4. Gaizka Toquero (Alavés), 5