Sarjataulukon lähes ääripäät kohtasivat toisensa Santiago Bernabéulla, kun Real Madrid isännöi Las Palmasia. Vaikka Realilta puuttui useita avauskokoonpanon pelaajia, sillä ei hätää ottelussa ollut. Peli käytännössä ratkesi jo vajaan vartin kohdalla, jolloin kotijoukkue johti 2-0. Lopulta lukemat merkittiin Los Blancosin hyväksi 3-1. Realin maaleista vastasivat Isco, Cristiano Ronaldo ja Jesé. Las Palmasin ainokaisen viimeisteli Hernán.

Realilta ei mennyt montaa minuuttia avausmaalin tekemiseen. Maalivahti Javi Varasin matala avaus oli huono, ja Las Palmas menetti pallon omalla alueellaan. Casemiro pääsi palloon ja syötti oikealta rangaistusalueen sisään juosseelle Iscolle. Pelintekijällä oli helppo työ sijoittaa pallo ohi Varasin.

Toinen maali oli lähellä 13. minuutilla. Hyökkäys pelattiin keskisektoriin Luka Modricille, jonka painavan laukauksen Varas onnistui torjumaan. Pallo pysyi Realilla. Marcelo päätyi antamaan vasemmalta keskityksen maalille. Syöttö tuli erinomaisesti Ronaldolle, joka puski lukemat 2-0:aan.

Ottelu oli Realin hallintaa, mutta oli vierasjoukkueellakin joitain paikkoja. Viisi minuuttia Realin 2-0-maalin jälkeen Jonathan Viera ohitti rangaistusalueen vasemmalla laidalla Casemiron, mutta avauspeliään Realin maalilla pelannut Kiko Casilla torjui matalan laukauksen. Irtopalloon pääsi vielä Willian José, mutta Realin maali pysyi koskemattomana.

Seuraavaksi oltiin taas toisessa päädyssä. Marcelo syötti eteenpäin Jesélle, joka ohitti puolustajan ja pääsi hieman sivusta kasvotusten Varasin kanssa. Tällä kertaa 33-vuotias maalivahti tuli hyvin vastaan ja torjui matalan laukauksen jalallaan. 35. minuutilla Varas venyi taas torjuntaan. Oikealta kaistalta pelattiin keskitys maalin eteen. Ronaldo ei kunnolla yltänyt palloon, mutta tilanteeseen tuli takaa Isco, jonka yrityksen Varas torjui.

Hieman yllättäen seuraava maali merkittiin vierasjoukkueelle. Nabil El Zhar keskitti kulmapotkun täysin vapaaksi jääneelle Hernánille. Keskikenttäpelaaja puski pelivälineen yläriman kautta sisään. Maali oli vasta neljäs, joka Realin maaliin on tämän kauden La Ligassa tehty.

Kavennuksesta huolimatta Real pääsi tauolle kahden maalin johtoasemassa. 43. minuutilla Toni Kroos levitti keskeltä pallon rangaistusalueen vasempaan laitaan Jesélle, joka leikkasi sisään, ohitti melko helposti toppari Aythamin ja laukoi takanurkkaan.

Sama meno jatkui toisella 45-minuuttisella. Jakson ensimmäinen hyvä maalipaikka kirjattiin Las Palmasille 56. minuutilla. Willian Josén vapaapotku suuntautui liiaksi keskelle, mutta se ei ota mitään pois Kiko Casillan hyvältä torjunnalta.

Loppuvaihe ottelusta meni enemmän tai vähemmän pelailuksi. Hyviä maalipaikkoja ei juuri nähty eikä intensiteetti noussut kovin korkealle. Otetaan sen verran takaisin, että lisäajalla Realin olisi pitänyt pystyä iskemään neljäs. Ronaldo ja Lucas Vázquez pääsivät perätysten yrittämään erinomaisista paikoista, mutta Varas veti kummallakin kerralla pidemmän korren.

Voiton myötä Real on varmuudella sarjakärjessä viikonlopun kierroksen jälkeen. Realilla on kasassa 24 pistettä, ottelun vähemmän pelanneella Barcelonalla 21. Las Palmas puolestaan jatkaa putoamisviivan alla kuudessa pisteessä.