La Ligasta löytyy lukuisia tilanteet loppuun asti vieviä pelaajia. Mutta ketkä heistä ovat olleet syksyn ahkerimpia kaksinkamppailijoita?

5. Lucas Vázquez (Real Madrid)

Real Madridin avaukseen poissaolojen myötä murtautunut Lucas Vázquez haastaa taidokkaasti vastustajan puolustajia. Espanjalaislaituri on voittanut viidessä pelaamassaan ottelussa peräti 89 prosenttia 1vs1-tilanteistaan (3,13 per peli). Heikompi Vázquez on ollut ilmatilassa laiturin voitettua keskimäärin yhtä ottelua kohden vain 25 prosenttia pääpalloistaan.

4. Luisinho (Deportivo La Coruna)

Deportivon laitapuolustaja Luisinho on pelannut kuluvalla kaudella vasta neljässä La Liga -ottelussa. 90:ää minuuttia kohden portugalilainen on voittanut keskimäärin kymmenen kaksinkamppailua. Luisinho on vienyt nimiinsä 56 prosenttia 1vs1-tilanteista (2,16). Pääpalloista puolustajan eduksi on mennyt 67 prosenttia (0,87 per 90 minuuttia).

3. Lionel Messi (Barcelona)

Lionel Messin vahvuus 1vs1-tilanteissa on suunnaton. Argentiinalaishyökkääjä haastaa vastustajan alakerran tehokkaasti ja pakottaa siten puolustajat rikkeisiin. Ensimmäiseen kuuteen peliin Messi on voittanut keskimäärin yhdeksän 1vs1-tilannetta ottelua kohden. Kokonaisuudessaan vietyjä kaksinkamppailuja on ollut keskimäärin 10,80 jokaista 90-minuuttista kohden.

2. Casemiro (Real Madrid)

Viime kauden lainalla Portossa viettänyt Casemiro on saanut loukkaantumisten myötä avauskokoonpanon roolin Real Madridin keskikentältä. Brassin työmäärä keskikentällä näkyy voitettujen kaksinkamppailuiden määrässä (10,81 per 90 minuuttia). Vahvimmillaan Casemiro on ollut taklauksissa ja ilmatilassa. Pääpalloja brassi on voittanut keskimäärin 63 prosenttia (3,75 per 90 minuuttia).

1. Federico Cartabia (Deportivo La Coruna)

Federico Cartabia on tahkonnut alkukaudesta kuudessa ottelussa ja voittanut keskimäärin 11,88 kaksinkamppailua per peli. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana luutivan argentiinalaisen vahvimpana osa-alueena ovat näkyneet 1vs1-tilanteet, joista mies on voittanut 64 prosenttia (4 ottelua kohden). Runsas haastojen ja suhteellisen runsas taklausten määrä nostavat keskikenttäpelaajan tämän listan kärkisijalle.