Villanovense ja Barcelona ottavat jo tänään varaslähdön Copa del Reyn neljännelle kierrokselle. Barcelonalle ottelu on mahdollisuus antaa peliaikaa kakkoskorin pelaajille, Villanovenselle peli on suuri palkinto.

Poissaolot

Villanovense

Barcelona

Lionel Messi (loukkaantunut)
Andrés Iniesta (loukkaantunut)
Rafinha (loukkaantunut)
Sergi Roberto (loukkaantunut)
Neymar (lepovuorossa)
Luis Suárez (lepovuorossa)
Sergio Busquets (lepovuorossa)
Gerard Piqué (lepovuorossa)
Claudio Bravo (lepovuorossa)

Edelliset ottelut

Villanovense

Mérida-Villanovense 2-2 (Segunda B)
Villanovense-Almería B 1-0 (Segunda B)
Villanovense-Ferrol 2-1 (Copa del Rey)

Barcelona

Barcelona-Eibar 3-1 (La Liga)
BATE Borisov-Barcelona 0-2 (Mestarien liiga)
Barcelona-Rayo Vallecano 5-2 (La Liga)

Arvio

Kaksi hyvin erilaista maailmaa. Segunda B:ssä pelaava Villanovense vastaan hallitseva triplamestari Barcelona. Villanueva de la Serenan pikkukaupungissa peliä on odotettu siitä asti, kun arvontatulos julkistettiin. Pelaajat ja suuri osa seuran henkilökunnasta seurasivat arvontoja Romero Cuerda -stadionin pukuhuoneessa. Kun Villanovensen vastustajaksi vedettiin lappu, jossa luki Barcelona, Villanovensen pelaajat juoksivat pukuhuoneesta stadionin nurmelle ja poksauttivat samppanjapullot auki.

– Meille se oli valtavan onnellinen hetki saada vastaan Euroopan, La Ligan ja Copa del Reyn hallitseva mestari. Me olemme yksi Segunda B:n vaatimattomimmista seuroista, Villanovensen puheenjohtaja José María Tapia sanoi arvontatuloksen ratkettua.

Romero Cuerda vetää lähteestä riippuen 3 000-5 000 katsojaa. Yleisökapasiteetti on nostettu illan ottelua varten 11 000:een. Sekään ei välttämättä riitä, sillä kaupunki on lievästi sanottuna innoissaan Barcelonan vierailusta. Lisää asiasta voi lukea aiemmasta jutustamme.

Vuonna 1992 perustetulle Villanovenselle ottelu on sen seurahistorian ylivoimaisesti suurin. Seura ei ole koskaan pelannut Espanjan kahdella ylimmällä sarjatasolla, joten nyt haaste on melko suuri. Villanovensen ja Barcelonan välisestä erosta kertovat seurojen budjetit. Villanovensen vuosibudjetti on noin 300 000 euroa, Barcelonan jäsenistö hyväksyi juuri yli 600 miljoonan euron budjetin.

Seurojen välinen ero näkyy myös suhtautumisessa otteluun. Siinä missä Villanovenselle peli on kuin suuri palkinto kaikesta tehdystä työstä, Barcelonalle cup-ottelu on yksi harmi lisää otteluruuhkan ja loukkaantumissuman keskellä. Toisaalta, illan ottelu on Luis Enriquelle hyvä tilaisuus kokeilla vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajia. Maalivahti- ja puolustusosastoilla Barcelonan kokoonpanossa on rutinoituneita ykkösjoukkueen pelaajia, keskikentällä ja hyökkäyksessä ei niinkään. Erityisellä mielenkiinnolla kannattaa seurata neljää B-joukkueesta nostettua pelaajaa. Sergi Samper ja Gerard Gumbau ovat läpimurron kynnyksellä. Wilfrid Kaptoum ja Aitor Cantalapiedra eivät sen sijaan ole koskaan pelanneet ykkösjoukkueessa.

Barcelonan lähes kaikki ”nimimiehet” ovat loukkaantuneina tai lepovuorossa, mutta siitä huolimatta joukkueen materiaali on selvästi Villanovensea parempi. Tarinan kannalta olisi hienoa, mikäli kotijoukkue onnistuisi venymään edes tasapeliin, mutta jos ei ihmeitä tapahdu, Barcelona ratkaisee otteluparin jo ensimmäisessä osaottelussa.