Villanueva de la Serena on noin 26 000 asukkaan pikkukaupunki Lounais-Espanjassa. Kaupungin jalkapallojoukkueen nimi on Villanovense. Se on perustettu vasta vuonna 1992 eikä se ole koskaan pelannut kahdella ylimmällä sarjatasolla.

Tällä kaudella Villanovense on kohdannut sellaisia joukkueita kuin La Hoya Lorcan, Melillan ja Linaresin. Huomenna kaikki muuttuu yhden illan ajaksi, kun Villanovense isännöi Copa del Reyn neljännen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa Barcelonaa.

Madridilaislehti AS:n mukaan kaupunki on lievästi sanottuna innoissaan ottelusta. Lehden jutussa tunnelmaa kuvaillaan samaksi kuin Titanic-elokuvan ensi-iltaa edeltäneenä päivänä. Uutta nurmea on istutettu. Pukuhuoneita on ehostettu uudella maalilla. Puusepät ovat rakentaneet pääkatsomon taakse mixed zonen mediaa varten.

Niin, se katsomo. Normaalisti stadion Romero Cuerda vetää lähteestä riippuen 3 000-5 000 katsojaa. AS:n tietojen mukaan keskiviikon ottelua varten on rakennettu putkikatsomoita niin, että stadion vetää 11 000 katsojaa. Kapasiteettia on siis kasvatettu moninkertaiseksi. Silti kaikki halukkaat eivät välttämättä pääse katsomaan peliä. AS:n toimittaja kyseli kaduilla vastaantulijoilta, ovatko he menossa peliin. Jokainen vastasi ”kyllä”. Kuulemma pelaajat ja valmentajatkin ovat saaneet puheluita ”kaukaisilta sukulaisiltaan”, jotka ovat pyytäneet lippuja peliin.

Barcelona saapuu otteluun kakkoskokoonpanollaan, mutta se tuskin latistaa Villanueva de la Serenan asukkaiden tunnelmaa. Illasta on tulossa pikkukaupungille ikimuistoinen. Ottelu Villanovensen ja Barcelonan välillä alkaa klo 21.30.