Atlético Madrid pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa, kun se kaatoi Valencian maalein 2-1. Jos ei parasta ottelua, niin ainakin parhaan puoliajan. Jackson Martínez ja Yannick Ferreira Carrasco viimeistelivät kotijoukkueen maalit avausjaksolla. Valencia kavensi toisella puoliajalla, mutta Atletin voitto ei missään vaiheessa ollut kovin vakavasti uhattuna.

Atlético aloitti ottelun vahvasti. Jo viidennellä peliminuutilla Koke pelattiin hyvään paikkaan, mutta Jaume Doménech onnistui torjumaan.

Reilu puoli tuntia oli takana, kun Atleti iski Valencian avustuksella. Vasen pakki Filipe Luis lähetti kotijoukkueen kenttäpuoliskolta pitkän syötön, joka Shkodran Mustafin olisi pitänyt pystyä katkaisemaan. Ei onnistunut, ja seuraavaksi yritti topparipari Aderlan Santos. Ei onnistunut hänkään, Martínez pääsi karkuun ja sijoitti lukemat 1-0:aan.

Pari minuuttia myöhemmin Jacksonille tarjottiin toinen paikka. Antoine Griezmann syötti liian helposti José Gayán ja Santosin väliin, mutta tällä kertaa Jacksonin yritys kilpistyi Doménechin torjuntaan. Tilannetta seurannut kulmapotku pelattiin Diego Godínin päähän. Nyt oli Mustafin vuoro olla pihalla, ja täysin vapaaksi jäänyt Godín puski kohti alakulmaa – Doménech venyi erinomaiseen torjuntaan.

40. minuutilla Atléticon erinomainen vaihe kruunautui 2-0-osumaan. Ferreira Carrasco teki pitkän kuljetuksen, joka alkoi vasemmalta laidalta ja päättyi keskikaistalle. Lopuksi tarkka laukaus alakulmaan ja Atleti kahden maalin karkumatkalle.

Toisen jakson alussa Atleti oli iskeä jo kolmannen, kun epäonnistunut laukaus muutti Jacksonin ohjauksesta suuntaa. Doménech oli jo menossa toiseen suuntaan, mutta pystyi vielä reagoimaan ja venyttämään kätensä pallon tielle.

68. minuutilla kotijoukkue loi seuraavan erinomaisen tilanteensa. Ferreira Carrasco riisti päädyssä pallon pois João Cancelolta ja lähetti nopeasti keskityksen maalille. Griezmann pääsi kiinni syöttöön, mutta ohjasi pelivälineen ohi maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Valencia pääsi lopulta jossain määrin peliin mukaan. Mustafi meni rangaistusalueella hieman helposti Godínin käsittelyssä nurin, ja erotuomari Jesús Gil Manzano vei pallon pisteelle. Dani Parejo oli jo vaihdettu pois, joten Paco Alcácer asettui ampumaan. Parejoa ei tullut ikävä, sillä Paco sijoitti varmasti lukemat 2-1:een.

Vajaa vartti ennen täyttä aikaa Atletilla oli mahdollisuus ratkaista peli lopullisesti. Tiagon diagonaalipallo tavoitti boksista Juanfranin, jonka tuikkauksen Doménech torjui. Jatkotilanteesta Griezmann tarjoili keskityksen vaihdossa aloittaneelle Fernando Torresille, jonka pusku avopaikasta painui ohi maalin.

Enempää ei tilanteita nähty, joten kolme pistettä Atléticolle. Voitto nosti Atléticon sarjataulukossa kolmanneksi. Nyt sarjatilanne alkaa näyttää ”normaalilta”, sillä kolmen kärjen muodostavat Real Madrid, Barcelona ja Atlético. Yhdeksäntenä oleva Valencia on jäänyt Realista ja Barcasta jo yhdeksän pisteen päähän.

Ja jos ei tappiossa ollut tarpeeksi, Valencia sai huonoja uutisia myös loukkaantumisten suhteen. Rodrigo Moreno loukkasi todennäköisesti takareitensä ja joutui jättämään pelin kesken. Mitä todennäköisimmin Rodrigo ei pariin seuraavaan viikkoon pysty pelaamaan.