Real Madrid on päästänyt tämän kauden yhdeksässä La Liga -ottelussaan vain kolme maalia. Ei ihme, kun maalilla on Keylor Navas. Juuri tällä hetkellä kenties maailman kuumin maalivahti venyi lukuisiin paraatipelastuksiin ja kaatoi kärkiottelussa Celta Vigon lähes omakätisesti. Ottelu päättyi Realin 3-1-voittoon. Realin maalit merkittiin Cristiano Ronaldolle, Danilolle ja Marcelolle. Celtan ainokaisen iski joukkueen arvokkain pelaaja Nolito.

Maaleista huolimatta Realin pukuhuoneessa todennäköisesti kiiteltiin ottelun jälkeen Navasia. Kesällä parin minuutin päässä Manchester United -siirrosta ollut maalivahti torjui vuorotellen Pablo Hernándezin, Fabián Orellanan, Iago Aspasin ja Daniel Wassin yritykset. Lisäksi Marcelo pysäytti Noliton laukauksen maaliviivalta.

Navasin torjuntojen lisäksi ottelu ratkesi Celta-pelaajien kuumenemiseen. Joukkue keräsi suunsoitosta yhteensä kolme varoitusta, joista yksi johti ulosajoon.

Vahvasti ottelun aloittanut Real siirtyi johtoon jo kahdeksan minuutin pelin kohdalla. Real prässäsi hyvin keskialueella, ja pallonriiston jälkeen Marcelo pelasi pystyyn Ronaldolle. Samalla Lucas Vázquez teki diagonaaliliikkeen rangaistusalueen vasempaan laitaan. Ronaldo syötti Vázquezille, joka jatkoi poikittaissyötön rangaistusalueen toiselle puolelle. Ensimmäisenä tilanteeseen ehti Ronaldo, joka laukoi hieman hankalasta asennosta tarkan kudin tolpan kautta sisään.

Heikosti pelin aloittanut Celta alkoi pikku hiljaa löytää omaa pallollista pelaamistaan. Vartin pelin jälkeen kotijoukkue loi vasemman laidan kautta hyvän tilanteen maalille. Pallo pomppi useamman pelaajan välillä ilmassa. Lopulta Hernández sai puskun kohti maalia, mutta voimaa jäi puuttumaan.

Hetkeä myöhemmin pelin olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla 1-1. Orellana pääsi ampumaan ilmasta reilusti rangaistusalueen sisäpuolelta. Laukaus oli painava ja tarkka, mutta Navas venyi erinomaiseen torjuntaan. Vain minuutti edellisestä ja Orellana pääsi boksin sisällä seuraavaan paikkaan. Tällä kertaa Realin puolustus ehti blokkaamaan.

Hyvän vaiheen jälkeen Celta nukahti 23. minuutilla kollektiivisesti käsittämättömällä tavalla. Real piti palloa vasemmalla kaistalla, ja Vázquez liikkui oikealta keskustaan. Celtan vasen pakki Jonny liikkui mukana, eikä kukaan paikannut aukkoa. Los Blancosin oikea pakki Danilo liikkui tyhjään tilaan, Jesé antoi helpon syötön ja Danilo viimeisteli 2-0:aan. Maali oli viime kesän hankinnalle ensimmäinen maali Realin paidassa.

Pian maalin jälkeen Celta yritti maalintekoa kaukolaukauksella. Hernándezin kuti oli tarkka ja se pomppasi sopivasti ennen maalia, mutta Navas venyi jälleen torjuntaan. 33. minuutilla Navas otti seuraavan torjunnan – tällä kertaa Wassin laukomaan vapaapotkuun. Laukaus olisi tosin mennyt ohi maalin.

Celtan ykköspelaaja Nolito oli lähes koko ensimmäisen jakson yllättävän vaisu. Reilu viisi minuuttia ennen taukoa nähtiin välähdys. Vasen laitahyökkääjä vaikutti olevan vasemmalla kaistalla epätoivoisessa 1v2-tilanteessa. Nolito kuitenkin tuli sekä Danilosta että Vázquezista ohi ja tarjoili vielä Aspasille erinomaisen maalipaikan. Ei laukauskaan ihan huono ollut, mutta niin vain Navas torjui jälleen.

Pari minuuttia myöhemmin Celta törmäsi jälleen costaricalaiseen muuriin. Nolito tarjosi vapaapotkun maalille, ja Hernández onnistui suuntaamaan puskunsa kohti takakulmaa. Monelle muulle maalivahdille olisi mennyt tämäkin, vaan ei Navasille.

Toisen jakson Celta aloitti melko hyvällä kontrollilla, mutta jälleen Real oli kuitata kotijoukkueen hölmöstä nukahduksesta. Real voitti puolen kentän tienoilla pääpallon, minkä ansiosta Vázquez pääsi karkuun. Kesällä Espanyolista Realiin palannut hyökkääjä haki chippiä vastassa olleen maalivahti Sergio Álvarezin yli, mutta yritys jäi puolittaiseksi.

Celta puolestaan loi erinomaisen paikan 55 minuutin kohdalla. Pystysyöttö pelattiin vauhtiin Nolitolle, joka pysähtyi boksissa pallon kanssa. Nolito odotti hetken ja tarjoili erinomaisen maalipaikan Orellanalle. Chileläisen laukaus epäonnistui täysin ja karkasi katsomoon.

Hetkeä myöhemmin Celta vaikeutti hölmöilyllä itse omaa tilannettaan. Tilanne alkoi, kun Hernández vetäisi Sergio Ramosia paidasta. Tuloksena varoitus ja torikokous. Erotuomari Carlos Clos Gómez näytti välittömästi toista varoitusta ja punaista korttia tilannetta protestoineelle Gustavo Cabralille. Lapun otti itselleen myös Aspas.

Clos Gómezin tuomiot herättivät kotiyleisössä ja -joukkueessa suoranaista vihaa, ja ruutitynnyri vain jatkoi kuumentumistaan. Pian Cabralin tilanteen jälkeen Nolito sai varoituksen protestoituaan tuomarin vihellystä.

65. minuutilla Real oli lähellä kolmatta maalia. Pallonriiston jälkeen joukkue käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Vázquezin tilalle vaihdettu Isco jakoi keskikaistalta pallon Ronaldolle, jonka laukaus suuntautui tällä kertaa liiaksi päin Álvarezia. Muutamaa minuuttia myöhemmin Isco tälläsi itse. Kuti tärähti Álvarezin käsien kautta ylärimaan.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Celta oli nousta alivoimalla maalin päähän. Nolito ohitti laukauksellaan jo Navasin (kerrankin), mutta maaliviivalle siirtynyt Marcelo pelasti Realin kauden kolmannelta takaiskulta.

Jostain syystä Real passivoitui miesylivoimalla yllättävän paljon. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa varmistelu kostautui. Nolito leikkasi muutaman askeleen vasemmalta sisään ja ampui käytännössä täydellisen kudin aivan etuyläkulmaan. Navas oli itse asiassa melko lähellä torjuntaa, mutta tätä ei hänkään ottanut.

Heti maalin jälkeen Celta tuli uudestaan. Vaihdossa ottelun aloittaneelle John Guidettille pedattiin maalipaikka, mutta ruotsalaisen laukaus karkasi ohi maalin.

Viimeisten minuuttien hyvästä paineesta huolimatta Celta ei tasoitusta onnistunut tekemään. Sen sijaan Real kuittasi 3-1-osuman. Ensin Ronaldon chippiyritys lisäajalla jäi heikoksi, mutta hetkeä myöhemmin Marcelo iski pallon maaliin.

Voiton ansiosta Real pudotti sarjataulukossa Celtan kyydistään. Tappio oli galícialaisjoukkueelle kauden ensimmäinen. Viikonlopun kierroksen jälkeen Real on varmuudella sarjakärjessä. Barcelona-Eibar-ottelun tuloksesta riippuu, nouseeko Barca Realin seuraksi tasapisteisiin.