Espanjalaista jalkapalloa ravisuttaa tällä hetkellä hyvin vakava korruptioväite. Nimettömänä pysyttelevä linjatuomari väittää, että otteluiden tuomaristot valitseva komitea on painostanut häntä toimimaan tulevassa El Clásicossa Real Madridin hyväksi (uutinen).

Espanjan valtionhallinnon alaisuudessa toimivan urheiluneuvoston (CSD) puheenjohtaja Miguel Cardenal otti asiaan voimakkaasti kantaa.

– Mielestäni tämä on hyvin vakava syytös, äärimmäisen hälyttävä. Syytökset on selvitettävä mahdollisimman pikaisesti ja tarpeen tullen on ryhdyttävä toimiin, Cardenal sanoi madridilaislehti AS:n mukaan.

Asiasta raportoinut linjatuomari ei ole halunnut kertoa nimeään, koska hän tiettävästi pelkää uransa kärsivän. Cardenalin mukaan tuomari saa eri tahojen tuen, mikäli hän astuu julkisuuteen.

– Kenenkään ei vuonna 2015 pitäisi Espanjassa pelätä kostoa. Hänen käytössään olisivat hallitus, urheiluneuvosto ja oikeuslaitos. Jos hän kertoo tietonsa urheiluviranomaisille, asia käsitellään täydellä vakavuudella.

– (Tieto pitäisi jakaa), jotta syyte voidaan tutkia. Sitä ei voida tehdä niin, että viranomaisia estetään.