Mestarien liiga jatkuu tänään lohkovaiheen kolmannen kierroksen otteluilla. La Liga -joukkueista Barcelona pelaa vieraissa BATE Borisovia ja Valencia kotonaan Gentiä vastaan.

Jatkuuko Neymarin putki?

Barcelona johtaa E-lohkoa. Blaugrana pelasi ensin tasan Romaa vastaan ja voitti toisella kierroksella Bayer Leverkusenin niukasti 2-1. BATE hävisi avauskierroksella selkein lukemin Leverkusenille, mutta voitti yllättäen Roman. Näin ollen Barcelonalla on hyvä sauma ottaa eroa lohkon kakkossuosikki Romaan.

Molemmilla joukkueilla on muutamia poissaoloja. BATElta puuttuu normaalista avauskokoonpanosta toppari Kaspars Dubra. Lisäksi sivussa ovat entinen Barcelona-pelaaja Aleksandr Hleb, keskushyökkääjä Vitali Rodionov ja oikea laitapakki Maksim Zhavnertshik. Barcelonan näkyvin menetys on luonnollisesti Lionel Messi. Sairastuvalla ovat myös Rafinha ja Andrés Iniesta. Thomas Vermaelen sai lääkäreiltä peliluvan, joten puolustukseen Luis Enriquellä on useita vaihtoehtoja.

BATE on laadullisesti monta pykälää Barcelonaa heikompi ryhmä. Valkovenäläiset ovat lohkovaiheen kahdessa ensimmäisessä ottelussa vetäytyneet hyvin alas ja antaneet pallonhallinnan suosiolla vastustajille. Se kertonee paljon, että BATEn pelaajista eniten syöttöjä on keskimäärin kirjattu maalivahti Sergei Tshernikille. Riiston jälkeen BATE on käyttänyt korostetun paljon pitkiä syöttöjä, joilla on haettu sentteri Nikolai Signevitshin päätä.

Arvio: Barcelona on tottunut pelaamaan bussipuolustuksia vastaan. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö Neymar hankkimaan 1v1-haastoilla omalle joukkueelleen etua. Viime viikonloppuna brassi olisi ansainnut kolme rangaistuspotkua. Kaksi vihellettiin ja molemmat Neymar myös naulasi sisään. Barcelona voittaa tänään 3-0.

Mihin jäi Negredo?

Valencian ja Gentin välisen ottelun alla paikallismediassa on puhuttu lähinnä Álvaro Negredon ja päävalmentaja Nunon väleistä. Negredo istui katsomossa viime viikonlopun Málaga-ottelussa eikä hän pelaa tänäänkään. Lehdistötilaisuudessa Nuno sanoi, että syy on puhtaasti tekninen. Negredon lisäksi ”lepuutetaan” Rodrigo de Paulia ja Rubén Vezoa.

Kolmikon lisäksi Valencialta puuttuvat loukkaantuneet Aymen Abdennour, Diego Alves ja Mathew Ryan sekä Mestarien liiga -kokoonpanon ulkopuolelle jätetty Zakaria Bakkali. Enzo Pérez sen sijaan palaa kokoonpanoon. Gentin pelaajista Rami Gershon (polvivamma) ja Arias (pelikielto) ovat varmuudella sivussa. Moses Simon on ollut kipeänä, joten pelaaminen on epävarmaa.

Gent on mielenkiintoinen joukkue. Avausottelussaan se pelasi tasan Lyonin kanssa ja toisella kierroksella tuli vain niukka tappio vieraspelissä Zenitiä vastaan. Joukkue ei BATEn kaltaisesti luovuta pallonhallintaa saman tien vastustajalle, vaan pyrkii myös itse määrittämään pelin virtausta. Gent käyttää hyvin paljon pitkiä palloja ja pelaa hyökkäykset korostetusti laitakaistojen kautta – etenkin oikealta. On mielenkiintoista nähdä, minkä verran José Gayá uskaltaa Valencian vasempana pakkina nousta.

Sanotaan vielä pienenä sivuhuomautuksena, että Gentin kokoonpanossa on 33-vuotias Rafinha. Suomessa hänet muistetaan AC Oulun, Tampere Unitedin ja HJK:n paidoista. Rafinha pelasi Lyonia vastaan yhden ja Zenitiä vastaan 89 minuuttia.

Arvio: Viime viikonloppuna selkeän 3-0-voiton Málagasta napannut Valencia voittaa Gentin 2-0 ja parantelee asemiaan H-lohkossa.

Mestarien liiga tiistaina

Arsenal-Bayern München klo 21.45
BATE Borisov-Barcelona klo 21.45
Dinamo Zagreb-Olympiakos klo 21.45
Dynamo Kiova-Chelsea klo 21.45
Porto-Maccabi Tel Aviv klo 21.45
Bayer Leverkusen-Roma klo 21.45
Valencia-Gent klo 21.45
Zenit-Lyon klo 21.45