Lionel Messin ja hänen isänsä Jorgen veronkiertojupakka on taas saanut uuden käänteen. Uutisoimme hiljattain, että Barcelonan syyttäjä päätti hylätä Lionelin syytteet. Valtionsyyttäjä kuitenkin kumosi päätöksen, joten Lionelia uhkaa vajaan kahden vuoden vankeustuomio.

Veronkiertojupakassa on kyse Messin kuvaoikeuksista, joista saatuja tuottoja perhe on tiettävästi kierrättänyt veroparatiisien kautta vuosina 2007-09. Summan arvioidaan olevan noin neljä miljoonaa euroa. FC Barcelona julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen, jossa se antaa täyden tukensa Messin perheelle.

– FC Barcelona on ilmaissut solidaarisuutensa Leo Messiä ja hänen perhettään kohtaan tässä erikoisessa tilanteessa. Seura antaa edelleen hänelle ja hänen perheelleen kaiken tukensa ja apunsa tämän prosessin lainopillisissa, taloudellisissa ja hallinnollisissa asioissa, tiedotteessa sanottiin.

Tiedotteessa seura otti myös poikkeuksellisen voimakkain sanankääntein kantaa sekä Messien veronkiertojupakkaan että muihin tapauksiin, joista FC Barcelonalle on viime aikoina koitunut haittaa.

– FC Barcelona halveksuu ulkoisia päätöksiä, joita ei voi missään tapauksessa hyväksyä ja joita on viime aikoina kasaantunut. Niillä ei ole mitään tekemistä urheilullisen puolen kanssa. Ne vahingoittavat seuran toimia, sen mainetta ja seuraan kuuluvia urheilijoita. Seura aikoo työskennellä päättävämmin kuin koskaan, puolustaa lainopillisia oikeuksiaan ja olla valmiina uusia haasteita varten.

Seuran tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan tästä.