Sevilla aiheutti Barcelonalle kauden toisen liigatappion. Ramón Sánchez Pizjuánilla pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 2-1-voittoon. Avausjaksolla Barcelona kolisteli kahteen otteeseen Sevillan maalipuita, muttei onnistunut ohittamaan Sergio Ricoa. Toisella puoliskolla Sevilla iski kahdesti ja paineli voittoon. Sevillan hyökkäyspään sankariksi nousi kokenut Michael Krohn-Dehli, joka viimeisteli tehot 1+1. Neymar kavensi, mutta tasoihin Barcelona ei enää yltänyt. Tolppaan Barca sai pallon toisellakin 45-minuuttisella kertaalleen.

Voitto oli Sevillalle herkullinen, sillä edellisen kerran andalusialaiset olivat kaataneet Barcelonan liigaottelussa vuonna 2007.

OptaJose

@OptaJose
2007-The last time Sevilla defeated Barcelona in La Liga was in March 2007; 2-1 with a winning free-kick goal from Dani Alves (D4 L12). Idol

Barcelonan avauksessa nähtiin jälleen hyvän alkukauden pelannut Sergi Roberto, joka operoi Dani Alvesin tilalla oikeana pakkina. Toppariparin muodostivat Gerard Piqué ja Jérémy Mathieu. Javier Mascherano pelasi puolestaan keskikentällä. Lisäksi maalille palasi loukkaantumisesta toipunut Claudio Bravo.

Neljän minuutin pelin kohdalla Roberto teki hyvän nousun ja pääsi vielä maalipaikkaankin. Laukaus kuitenkin blokattiin. Hetkeä myöhemmin Neymar laukoi suhteellisen pienestä kulmasta. Rico torjui eteensä, ja Sevillan puolustus siivosi irtopallon pois vaara-alueelta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Sevilla loi ensimmäisen hyvän tilanteensa. Keskitys jatkettiin takatolpalle Kévin Gameirolle, joka voitti pääpallossa Jordi Alban. Pusku lähti oikeaoppisesti kohti maata, mutta Bravo ehti torjumaan. Hetkeä myöhemmin Krohn-Dehli keskitti vapaapotkun Marco Andreollille, jonka pusku painui ohi maalin.

Toisessa päädyssä Neymar eteni haastamalla parista pelaajasta ohi ja tarjoili maalipaikan Luis Suárezille. Uruguaylaisen laukaus kilpistyi blokkiin.

20 minuutin kohdalla molemmat joukkueet loivat pari hyvää maalipaikkaa. Sevilla pelasi pitkän pallon Gameirolle, joka aikaili ratkaisussaan ja Bravo torjui. Heti perään toisessa päädyssä Neymar kuljetti kohti maalia ja pyrki vapauttamaan Suárezin maalintekoon. Syöttöhetkellä Suárez oli kuitenkin paitsiossa.

Paitsiota ennen Neymaria oli rikottu, joten peliä jatkettiin vapaapotkulla. Neymar laukoi vapaapotkun tolppaan, josta pallo kimposi Ricon selän kautta uudestaan tolppaan. Peliväline jatkoi matkaansa pitkin maaliviivaa. Piqué olisi voinut tehdä maalin, mikäli hän olisi liukunut palloon. Ei liukunut, ja Coke pelasti Sevillan takaiskulta.

Ensimmäisen jakson loppupuolisko oli molempien joukkueiden osalta melko tarkkaa pelaamista. Kesken kaiken Suárez oli onnistua maalinteossa. Laukaus rangaistusalueen kulmasta kiersi kohti takayläkulmaa. Sevilla pelastui toistamiseen maalipuiden ansiosta.

Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa. Tämän kauden La Ligassa Barcelona on onnistunut avausjaksolla maalinteossa vain yhdessä ottelussa.

OptaJose

@OptaJose
0 - Barcelona haven't scored in six of their seven league games this season at the half time (they only scored vs Las Palmas). Maturation

Toinen jakso ehti vanhentua alle seitsemän minuuttia, kun stadion repesi riemuun. Gameiro ohitti oikealla kaistalla Mathieun ja pelasi matalan keskityksen maalin eteen. Ensimmäinen pelaaja ei yltänyt palloon, mutta takaa tuli täysin vapaaksi jäänyt Krohn-Dehli, joka iski lukemat 1-0:aan.

Kuusi minuuttia avausmaalin jälkeen Sevilla karkasi jo kahden maalin johtoon. Avausmaalin viimeistellyt Krohn-Dehli nosti pallon maalin eteen Vicente Iborralle, joka onnistui juuri ja juuri nikkaamaan pallon alakulmaan.

Reilun tunnin pelin jälkeen Rico nollasi Neymarin kolmesti putkeen. Brasilialaishyökkääjän laukaukset eivät olleet ihan ponnettomia, mutta Rico venyi kerta toisensa jälkeen hyviin torjuntoihin.

Reilu vartti ennen täyttä aikaa Barcelonan leirissä syttyi pieni toivonkipinä. Benoît Trémoulinas syyllistyi käsivirheeseen rangaistusalueen rajan tuntumassa. Erotuomari Jesús Gil Manzano vei pallon pisteelle, ja Neymar upotti pallon maaliin. Rico oli rangaistuspotkussa hyvin mukana, muttei aivan onnistunut torjumaan.

Hetkeä myöhemmin tasoitus oli hyvin lähellä. Neymar syötti puolustuksen selustaan juosseelle Suárezille, joka jatkoi matalan keskityksen maalin eteen. Vaihdossa ottelun aloittanut Sandro Ramírez tuli tilanteeseen oikea-aikaisesti ja pääsi kiinni syöttöön. Tolppa esti Barcelonan maalin kolmannen kerran ottelun aikana.

Viimeisen 10 minuutin aikana Barca painoi pelin väkisin Sevillan päätyyn. Vierasjoukkue laukoi moneen otteeseen, mutta suurin osa kudeista jäi lihamuuriin. Yrityksistä huolimatta Barca ei onnistunut nousemaan tasoihin.

Voitto nosti Sevillan kahdeksaan pisteeseen. Kolmesta pisteestä huolimatta ottelun vähemmän pelannut sarjan kärkijoukkue Villarreal on yhä kahdeksan pistettä Sevillaa edellä. Barcelona jatkaa 15 pisteen saldolla sarjassa kolmantena. Real Madrid nousee Barcan ohi, mikäli se voittaa kierroksen omassa ottelussaan Atlético Madridin.