Valitsemme kuukausittain La Ligan tähdistöjoukkueen. Syyskuun pelien myötä tähdistöön alkoi nousta muutamia isoja nimiä. Cristiano Ronaldo kuitenkin loistaa yhä poissaolollaan. Se ei sinänsä ole Ronaldon huonoutta. Muista joukkueista on vain yksinkertaisesti löytynyt vielä suurempia onnistujia. Joukkue on muodossa 4-3-3.

Maalivahti

Jaume Doménech, Valencia

Valencialla piti olla maalivahtiongelma. Bruno Alves sivussa, kesällä Alvesin paikkaajaksi hankittu Mathew Ryan sivussa. Maalille komennettiin 24-vuotias Jaume Doménech, joka ei ollut ennen tätä kautta pelannut yhtään ottelua Valencian edustusjoukkueessa. Doménech työnsi saman tien epäilijöille jauhot suuhun. Syyskuussa espanjalainen pelasi neljä liigaottelua. Tuloksena kolme nollapeliä ja vain yksi päästetty maali. Kirsikaksi kakun päälle Doménech piti nollat myös tiistain Mestarien liiga -ottelussa.

Puolustajat

Sergi Roberto, Barcelona

Voidaan jossain määrin puhua sensaatiosta. Kun Dani Alves elokuun lopussa loukkaantui, Barcelonan piti olla pulassa. Puolustuksen oikealle laidalle oli pakko asettaa keskikenttäpelaajan koulutuksen saanut Roberto. 23-vuotias Barcan oma kasvatti pelasi kuitenkin kerrassaan erinomaisen syyskuun. Atlético Madridia ja Las Palmasia vastaan hän pelasi oikeana pakkina, Celta Vigo -pelissä keskikentällä. Lisäksi Mestarien liigassa Bayer Leverkusenia vastaan Roberto tuli vaihdosta sisään ja tuikkasi tärkeän tasoituksen.

Marc Bartra, Barcelona

24-vuotias Bartra on jo pidempään ollut Barcelonan ykkösmiehistössä mukana. Lopullista murtautumista pelaavaan kokoonpanoon ei ole kuitenkaan tapahtunut. Syyskuussa Bartra vahvisti asemiaan Barcan topparihierarkiassa. Hän pääsi pelaamaan sekä Levantea että Las Palmasia vastaan. Levante-peli pysyi pitkään maalittomana, kunnes Bartra viimeisteli Lionel Messin syötöstä. Maalinteon lisäksi Bartra hoiti syyskuun otteluissa puolustusvelvoitteensa ja pelinrakentelun erinomaisesti.

Aymen Abdennour, Valencia

Toinen Valencian onnistuja alkukaudella. Toki sopeutuminen on vielä kesken eikä pelaaminen ole virheetöntä, mutta siitä huolimatta tunisialainen toppari on pystynyt paikkaamaan Nicolás Otamendin jättämän aukon. Pelasi syyskuussa kolmessa liigaottelussa, joissa Valencia päästi vain yhden maalin.

Marcelo, Real Madrid

Brassipakki pelasi syyskuun tuttuun tapaan korkealla tasolla. Marcelon vahtivuorolla Real pelasi nollat Espanyolia, Granadaa, Málagaa ja bonuksena vielä Shakhtar Donetskia vastaan. Ainoa kauneusvirhe tuli Athletic Bilbaon vieraana. Se on samalla ainoa maali, jonka Real on tällä kaudella päästänyt.

Keskikenttäpelaajat

Luis Alberto, Deportivo La Coruña

Deportivo La Coruña keikkuu syyskuun jälkeen La Ligan sarjataulukossa komeasti kuudentena. Yksi joukkueen onnistujista on ollut Luis Alberto, joka on pelannut hyvin sekä vasemmalla että oikealla laidalla. Syyskuun kolmessa pelaamassaan ottelussa Alberto teki kaksi maalia ja syötti toiset kaksi.

Luka Modric, Real Madrid

Realin hyökkäysvoittoisessa pelaamisessa keskikentän tasapainottavien pelaajien rooli korostuu. Rafael Benítezin aikakaudella Realin ryhmitys on muuttunut selvemmin muotoon 4-2-3-1, jossa Modric pelaa lähtökohtaisesti Toni Kroosin kanssa pohjalla. Modricin pelaamisen taso on yksinkertaisesti erittäin korkea. Syyskuun neljässä ottelussa syötöt 93-prosenttisesti omille ja 11 luotua maalipaikkaa. Siihen päälle eniten ”puolustustekoja” Realin keskikenttäpelaajista; muun muassa seitsemän syötönkatkoa.

Daniel Wass, Celta Vigo

Olin kesällä hieman epäileväinen sen suhteen, pystyisikö Daniel Wass paikkaamaan Celtan keskikentällä Michael Krohn-Dehlin jättämän aukon. Alkukauden perusteella on pystynyt. Wass on pelannut tämän kauden aikana jo keskikentän pohjalla, keskustassa ja jopa keskushyökkääjänä. Murtautumisvaiheessa palloja pelataan usein hänelle, mikä on osaltaan johtanut melko korkeaan luotujen maalipaikkojen määrään. Lisäksi Wass viimeisteli syyskuussa kaksi maalia, toinen oli voittomaali Sevillaa vastaan.

Hyökkääjät

Lionel Messi, Barcelona

Jalkapalloväen harmiksi Messi loukkaantui aivan Las Palmas -ottelun alussa. Siitä huolimatta Kirppu ehti jättää vahvan jäljen syyskuun liigaotteluissa. Isossa pelissä Atlético Madridia vastaan Messi pelasi viimeisen puolituntisen ja iski voittomaalin. Levante-pelissä argentiinalainen viimeisteli kaksi maalia ja syötti yhden. Barcan kannalta heikosti menneessä Celta Vigo -ottelussakin Messi syötti joukkueensa ainoan osuman. Tehojen lisäksi Messi teki syyskuussa tuttua tehokasta työtään: tarjoili 11 maalipaikkaa ja veti puolustajia puoleensa peräti 22 haastolla. Kuljetusten onnistumisprosenttikin oli hurja, 79.

Iago Aspas, Celta Vigo

Celta on Aspasin henkinen koti. Pestit Liverpoolissa ja Sevillassa menivät enemmän tai vähemmän penkin alle. Kotiinpaluun jälkeen on taas kulkenut. Las Palmasia vastaan Aspas syötti yhden maalin. Todellinen pommi räjähti kärkikamppailussa Barcaa vastaan. Kaksi maalia erinomaisen esityksen jälkeen. Viime kierroksella Eibarin vieraana Aspas viimeisteli joukkueensa ainoan osuman. Keskushyökkääjäksi Aspas syötti syyskuussa erinomaisesti. Peräti 86 prosenttia syötöistä meni omille. Lisäksi hän loi joukkuekavereilleen 10 maalipaikkaa. Vain Antoine Griezmann ja Messi ylsivät parempaan.

Nolito, Celta Vigo

Muutama tärkeä pelaaja lähti kesällä joukkueesta. Nolitokin olisi lähtenyt, jos Barcelona olisi tehnyt tarjouksen. Barcassa saatettiin harmitella tilannetta jälkikäteen, sillä Nolito repi katalaanijoukkueen riekaleiksi. Syyskuun neljässä pelaamassaan ottelussa Nolito iski tehot 3+2. Näistä 1+2 syntyi Barcelonaa vastaan. Tehojen ansiosta Nolito johtaa koko sarjan pistepörssiä lukemin 5+3. Eikä se edes kerro kaikkea. Nolito on tuttuun tapaan ollut vahva moottori Celtan hyökkäyspelaamisessa.

Valmentaja

Marcelino, Villarreal

Villarreal ei kovin usein ole otsikoissa. Kyläseurassa annetaan muiden puhua ja keskitytään itse tekemiseen. Tekeminen on ollut alkukaudesta erittäin vahvaa. La Ligan avauskierroksella Keltainen sukellusvene jäi tasapeliin Real Betisin kanssa. Sen jälkeen liigapeleissä on tullut pelkkiä voittoja. Syyskuussa Villarreal voitti peräkkäin Granadan, Athletic Bilbaon, Málagan ja isossa ottelussa Atlético Madridin. Hyvän työn tuloksena Villarreal on syyskuun jälkeen yksin La Ligan kärkipaikalla – ensimmäistä kertaa seuran historiassa.