Emmanuel Petit on avautunut katalonialaisuuden vaikutuksesta Barcelonan sisällä. Ranskan maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja edusti katalonialaisseuraa vuosina 2000-2001 yhden kauden ajan siirryttyään Espanjaan yhdessä Marc Overmarsin kanssa Arsenalista. Petit’n mukaan katalonialaisuus Barcassa aiheutti kansallista kiihkoa seuran sisällä.

– Saavuin Barcelonaan todella huonoon aikaan. Pukuhuoneessa oli sota seuran hollantilaisten ja katalonialaisten pelaajien välillä, Petit kommentoi BBC World Football Show:ssa.

– Politiikka ja kansallisaatteet pukuhuoneessa olivat minulle liikaa. Olin onnellinen siirrostani Barcelonaan, mutta halusin keskittyä vain jalkapalloon.

Petit’n mukaan katalonialaisuuden pystyi rinnastamaan rasismiin. Ranskalainen laitettiin jopa opiskelemaan Espanjan kielen sijaan Katalaania.

– Saapuessani seuraan minulle kerrottiin, etten saisi opetella Espanjan kieltä vaan Katalaania. Kysyin olenko Espanjassa? Minulle vastattiin, että olen Kataloniassa.

– Ymmärrän heidän identiteettinsä, mutta liika on liikaa. Se oli lähellä rasismia. Puhumme jalkapallosta. Emme uskonnosta tai politiikasta. Siksi halusin lähteä. Uskon tehneeni virheen.

Espanjassa äänestetään sunnuntaina Katalonian itsenäisyydestä.