Athletic Bilbao on San Mamésilla yksi vaikeimmista La Liga -vastustajista Real Madridille. Sitä se oli jälleen, mutta Real selviytyi taistosta voittajana. Loppulukemat kirjattiin Los Blancosille 2-1. Realin sankareiksi nousivat etenkin molemmat maalit viimeistellyt Karim Benzema ja useamman hyvän torjunnan napannut Keylor Navas.

Ottelun avausmaali nähtiin 19. minuutilla. Molemmat joukkueet olivat vahvasti mukana maalin rakentelussa. Athletic-puolustaja antoi maalivahdille syötön, johon Benzema pääsi väliin. Ranskalaishyökkääjällä oli kohtuullisen helppo tehtävä sijoittaa pallo maaliin.

Viisi minuuttia ennen taukoa Athletic oli melko lähellä tasoitusta. Aritz Aduriz pääsi puskemaan, mutta Navas venyi hyvään torjuntaan.

Hetkeä myöhemmin toisessa päädyssä Realilla oli sauma ratkaista ottelu. Avaukseen nostettu Mateo Kovacic tälläsi erinomaisesta paikasta – suoraan päin Gorka Iraizozia. Tauolle siirryttiin Realin 1-0-johtoasemassa.

Toisella puoliajalla nähtiin melko aktiivinen baskiryhmä. Reilun tunnin pelin jälkeen Sabin Merino lähetti vasemmalta kaistalta tarkan keskityksen maalille. Pallo leijaili takatolpalle, mistä se pudotettiin takaviistoon. Aduriz pyrki ratkaisemaan volleylla, mutta laukaus kilpistyi Pepen olkapäähän.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai lopulta haluamansa. Markel Susaeta keskitti, ja Sabin viimeisteli syöksypuskulla tarkasti alakulmaan. Osuma oli Realin ensimmäinen päästetty maali tällä kaudella.

Kovin montaa minuuttia ei saanut San Mamésin yleisö nauttia tasoitusmaalista. 70. minuutilla pallo pelattiin oikean laidan tyhjään tilaan Iscolle, joka pääsi rauhassa leikkaamaan sisään. Hyvin ajoitettu syöttö hyvin ajoitetun juoksun tehneelle Benzemalle, ja lukemat 2-1:een. Osuma oli ranskalaiselle kauden viides La Ligassa.

Maalin jälkeen Athletic pyrki taas painamaan pelin Realin päätyyn. Viitisen minuuttia Benzeman toisen maalin jälkeen kotijoukkue sai luoduksi suht laadukkaan laukauksen kohti Real-maalia. Jälleen Navas venyi torjuntaan.

Viimeisen 10 minuutin aikana Athletic nosti selvästi riskitasoaan, mikä jätti Realille reilusti tilaa vastahyökkäyksiin. 83 minuutin kohdalla Cristiano Ronaldo kuljetti pallon boksin vasempaan reunaan, mutta laukaus painui ohi maalin.

Pari minuuttia myöhemmin Navasille kirjattiin taas torjunta. Keskitys pelattiin Ibai Gómezille, jonka melko kaukaa lähtenyt pusku olisi mukavasti pudonnut riman alle. Navas oli kuitenkin sijoittunut oikein ja punttasi pallon kulmapotkuksi.

Enempää ei hyviä maalitilanteita nähty, joten Realille 2-1-voitto. Muutos viime kauteen oli Realin kannalta merkittävä, sillä viime keväänä joukkue hävisi San Mamésilla maalein 0-1. Voitto nosti Realin La Ligan kärkipaikalle yhdessä Celta Vigon kanssa. Tuloksellisesti heikosti kauden aloittanut Athletic puolestaan jatkaa kolmessa pisteessä ja sijalla 16.