Barcelonan La Liga -historiaan kirjoitettiin sunnuntaina uusi rivi, kun Gerard Gumbau pelasi ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen liigaottelussa. 20-vuotias keskikenttäpelaaja vaihdettiin Sergio Busquetsin tilalle 62. minuutilla. Barcelona voitti ottelun maalein 4-1.

– Camp Nou on vaikuttava. Olin penkillä Málagaa vastaan ja nyt olen hyvin onnellinen debyytistäni pääsarjassa, Gumbau sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

– Sergio Busquets on esikuvani. Aina kun olen vaihtopenkillä tai katson ottelua kotona, seuraan häntä. Teen niin tietääkseni, mitä pitää tehdä, kun pääsen kentälle.

Viime kaudella Gumbau pelasi ensimmäisen ottelunsa Barcan ykkösjoukkueessa. Tuolloin Copa del Reyssä tuli vyölle 90 minuuttia. Ykkösjoukkue on nuorukaiselle edelleen ylimääräinen palkinto. Perustyö tehdään B-joukkueessa, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Minulla ei ole mitään erityisiä tavoitteita. Jatkan vain työntekoa. Paikkani on Barca B:ssä, ja pyrin vain käyttämään hyväkseni ne mahdollisuudet, jotka saan ykkösjoukkueessa.

Gumbau ehti pelata Levantea vastaan noin puoli tuntia. Syöttöjä kertyi 11, joista kaikki menivät omille. Pallollisen pelin ulkopuolelle jääneelle Gumbaulle kirjattiin lisäksi kaksi syötönkatkoa.

Gumbaun lisäksi kentällä nähtiin nuorista pelaajista myös Sandro Ramírez ja Munir El Haddadi. Sandrolle ottelu oli ensimmäinen ykkösjoukkueen avauskokoonpanossa.