Villarreal pääsi nopeasti yli europelipettymyksestään. Keltainen sukellusvene hävisi viime torstaina Rapid Wienille, mutta nyt La Liga -kamppailussa kaatui Athletic Bilbao maalein 3-1.

Ensimmäinen maali nähtiin juuri ennen taukoa. Carlos Gurpegi rikkoi rangaistusalueella, ja pallo vietiin pisteelle. Bruno Soriano viimeisteli rangaistuspotkusta lukemat 1-0:aan.

Seuraava osuma syntyi 67. minuutilla. Tomás Pina jakoi pallon Mario Gasparille. Villarrealin oikea pakki tälläsi noin 25 metristä komean laukauksen etukulmasta sisään.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Villarreal käänsi Athleticin kulmapotkun nopeaksi vastahyökkäykseksi. Adrián López suojasi palloa Athleticin rangaistusalueen rajan tuntumassa ja odotti Léo Baptistãoa apuun. Lopulta López tarjoili oikea-aikaisen syötön Baptistãolle, joka laukoi tarkasti tolpan juuresta sisään.

Vaihdossa ottelun aloittanut Aritz Aduriz puski Athleticille vielä kavennuksen, mutta lisäajalla syntynyt maali syntyi auttamatta liian myöhään.

Voiton ansiosta Villarreal nousi La Ligan jaetulle ykkössijalle yhdessä Real Madridin ja Celta Vigon kanssa. Barcelona voi toki nousta kolmikon ohi, mikäli se voittaa kierroksen oman ottelunsa. Neljästä ensimmäisestä ottelustaan vain kolme pistettä kerännyt Athletic on sijalla 12.

Villarrealin voittoa varjosti Cédric Bakambun loukkaantuminen vartin pelin jälkeen. Oikean jalkansa loukannut Bakambu on Villarrealin tämän kauden paras maalintekijä.

Sportingille ensimmäinen voitto

Illan aiemmassa ottelussa sarjanousija Sporting Gijón nappasi kauden ensimmäisen voittonsa. Kolme pistettä irtosi Deportivo La Coruñan vieraana maalein 3-2.

Antonio Sanabria teki ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana Sportingille kaksi maalia. Molempiin osumiin tarjoiltiin esityö oikealta kaistalta ja molemmat maalit syntyivät puskemalla. Juanfran ja Luis Alberto toivat Deporin tasoihin, mutta pian tasoitusmaalin jälkeen Álex Menéndez iski taululle loppulukemat. Kaikki viisi maalia syntyivät ensimmäisen 34 minuutin aikana.

Voiton myötä Sporting nousi viiteen pisteeseen. Myös Depor on neljän kierroksen jälkeen viidessä pinnassa. Joukkueiden sarjasijoitukset ovat yhdeksäs ja kymmenes.